Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

48 novoupisanih na akciji u Mariji Bistrici i 1015 novih HLA tipizacija

Na akciji upisa u Registar koja je održana u subotu, 25. listopada uz pomoć Odbora za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica i dr. Sanje Kovačić, Registar je povećan za ukupno 48 dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Zahvaljujemo od srca Odboru za zdravlje i socijalnu skrb Općine Marija Bistrica i dr. Sanji Kovačić na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije. Zahvale idu i načelniku Općine gospodinu Josipu Miličkom koji je podržao ovu akciju, prim. dr. sc. Rajku Furešu, voditelju Odjela za ginekologiju i porodništvo OB Zabok koji je održao kratko predavanje o darivanju matičnih stanica krvi iz pupkovine u javnu Banku zajedno s pročelnicom Registra dr.sc. Mirtom Mikulić koja je rekla sve o tome što znači biti potencijalni darivatelj koštane srži, svim medicinskim sestrama i doktorima koji su pomogli u organizaciji akcije, ali i na samoj akciji i naravno svim mladim ljudima koji su se pridružili Registru i povećali šansu za ozdravljenje oboljelima.

Također, s radošću Vas obavještavamo da je tipizirano novih 1.015 uzoraka krvi potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica molekularnom metodom na četiri HLA lokusa A, B, C i DRB1. Broj tipiziranih tako je došao do 43.274 tipiziranih potencijalnih darivatelja.

Kao i uvijek, zahvaljujemo kako aktualnoj tako i prethodnoj Vladi Republike Hrvatske koja nam je uključivanjem tipizacije uzoraka u proračun omogućila da budemo što bliže cilju, tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi kako bi hrvatski Registar bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.
Hvala od srca i Vama koji ste se upisom u Registar odlučili pomoći svima kojima je transplantacija matičnih stanica potrebna kao i našim organizatorima akcija koji su se potrudili i organizirali akcije diljem Hrvatske.


Post je objavljen 27.10.2014. u 10:37 sati.