Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Mala priča

Ovo je (mala) prča o jastuku, hlačama, trncima i glavobolji.

Imam prijatelja kojemu su se, prvotno, počeli pojavljivati trnci u prstima lijeve ruke da bi nakon nekog vremena zahvatili cijelu šaku. Čak mu se znala ukočiti cijela šaka. Riješio je taj problem operacijom. Trenutačno se ne sjećam što su mu to uradili, no to za ovu priču i nije toliko važno.

Važno je da sam i sam imao sličan problem. Tijekom noći često sam se budio utrnule šake. Kad sam pomaknuo ruku, obamrlost je prošla, da bi se nakon sat dva spavanja sve ponovilo. Uz to dosta često sam se budio s glavoboljom, ne onako u 'totalu', već na određenom mjestu – lijeva stražnja strana tjemena. U ovom slučaju buđenje i premještanje u novi položaj nije uvijek polučilo nestanak bolova. Što da radim pitanje je sad? Na nekakve operacije mi se baš i nije išlo, imao sam ih dosta u posljednjih deset ljeta. Čak i sama pomisao da ću 'il doturu' morati pojašnjavati što mi je izazivala je odbojnost.


Godinama, desetljećima spavam s većim i jednim manjim jastukom. Ovaj manji tijekom spavanja smotan pod glavu tako da me supruga uvijek pita: ma što ti to radiš noću s tim jadnim jastukom? I prije nekog vremena, ni sam se više ne sjećam kako sam došao na tu ideju, mali sam jastuk spremio u ormar. Valjda onako iz očaja da nešto pokušam. Sad spavam na jednom, velikom.


Rezultat: više se tijekom noći ne budim s utrnulim šakama, a i glavobolje ne javljaju se noću osim ako s njom legnem u krevet. I tako sam, bar zasad, riješio ovaj mali zdravstveni problem bez 'dotura' i operacije.

E sad će te pitati: a gdje su tu hlače? Evo i njih.


Kaže jedna druga priča da je neki čovjek imao stalne glavobolje i nikako ih se nije mogao riješiti. Obilazio je liječnike svih vrsta i kategorija ali ništa. Konačno mu je jedan liječnik rekao:
„Dragi gospodine, jedini način, nažalost, da se riješite glavobolje je da vam odstranimo testise!“
Čovjek se jedno vrijeme nećkao, no što je mogao, glavobolje su bile nesnosne i pristane na kraju na operaciju. Odoše testisi i, bogami, ode i glavobolja. Nije bio baš sretan što je se to moralo riješiti na taj drastičan način, no tješio se da više nema glavobolje.

Nakon nekog vremena otkrio je da su mu moljci napravili mnogo malih rupica na hlačama (kao na ovim mojim sa slike) pa odluči sašiti nove. Krojač mu uzme mjeru pa ga upita, ne znajući za njegovu nevolju:
„Na kojoj strani držite jaja u hlačama?“
„Nije važno“, reče čovjek pomalo zbunjen.
„O itekako je važno“, protestirao je krojač. „Znate ja vam na strani gdje ih držite moram napraviti malo više prostora jer ako će vam ih hlače pritiskati boljet će vas glava!“

Naravoučenije:
Ako vas boli glava ili vam trnu ruke maknite mali jastuk ili napravite mjesta za testise u hlačama. Ne trebaju vam doktori.



Post je objavljen 27.10.2014. u 20:48 sati.