Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

OČITOVANJE NA ODGOVOR OPĆINE RAŽANAC

OČITOVANJE NA ODGOVOR OPĆINE RAŽANAC



Stranka hrvatskog zajedništva Podružnica Zadar je podnijela sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zahtjev OPĆINI RAŽANAC, načelniku Nikoli Miletić, , dana 29. rujna 2014. godine, ali nam je onemogućen na naš zahtjev pristup informaciji u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva.

SHZ Podružnica Zadar je zatražila pravodobne, potpune i točne sljedeće informacije:

1. Koliko je Općina Ražanac ukupno platila do danas Odvjetnički ured ‘’Jajaš’’ iz Rijeke temeljem sklopljenih ugovora o zastupanju i uređenju međusobnih odnosa (ugovor sklopljen 18. lipnja 2010. godine, ugovor sklopljen 30. prosinca 2010. godinu i ugovor sklopljen 20. srpnja 2012. godine).

Dakle, to je traženje novih i odvojenih informacija. U prijašnjom zahtjevu nismo ni tražili da nam Općina Ražanac dostavi podatke “Koliko je Općina Ražanac ukupno platila do danas Odvjetnički ured ‘’Jajaš’’ . Prvi put tražimo navedenu informaciju.

Gdje piše u zahtjevu Općini Ražanac da je SHZ ranije tražio podatke “Koliko je Općina Ražanac ukupno platila do danas Odvjetnički ured ‘’Jajaš’? Nigdje. To su nove informacije koje tražimo, a ne nešto fantomsko da nismo tražili ispravak informacije iz prijašnjih zahtjeva Općini Ražanac.

Prema tome na naše novo traženje informacije OPĆINA RAŽANAC je dužna pravodobno, potpuno i točno dostaviti navedene podatke.

Općina Ražanac nije ni imenovala osobu mjerodavnu za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama - službenika prema Zakonu. Zato se tako i ponašaju. Zašto bi bila tajna “Koliko je Općina Ražanac ukupno platila do danas Odvjetnički ured ‘’Jajaš’’ .


Uz pozdrav


U Zadru, 24. listopada 2014. godine


Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić



REPUBLIKA HRVATSKA
ŽUPANIJA ZADARSKA
O P Ć I N A R A Ž A N A C
Načelnik općine


KLASA: 022-01/14-01/13
UR.BR.2198-10-14-1
Ražanac, 24.10.2014.

POVJERENIK ZA INFORMIRANJE
Republike Hrvatske


PREDMET: Očitovanje na prijavu Stranke Hrvatskog zajedništva,
Podružnice Zadar


Netočan je navod iz prijave Stranke Hrvatskog zajedništva, Podružnica Zadar od 25. rujna 2014. godine.

Točno je da je navedena stranka zatražila pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama odgovor na pitanja koja se odnose na poslovni odnos između Općine Ražanac i odvjetnice Katije Jajaš iz Rijeke radi obavljanja odvjetničkih usluga, te se tražila informacija o tome da li je odluku o angažiranju odvjetnice Jajaš donijelo Općinsko vijeće Općine Ražanac.


Općina Ražanac je udovoljila naprijed citiranom zahtjevu dopisom od 25.09.2014. koji se dostavlja u prilogu ovog podneska.

Smatram da je podneskom udovoljeno zahtjevu u cijelosti sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama, jer isti nije sukladno odredbi čl. 24. zakona o pravu na pristup informacijama zahtijevao njen ispravak informacije koja mu je dostavljena niti je tražio dopunu.

Slijedom navedenog, smatram da sam kao Općinski Načelnik dao sam u roku dao potpunu informaciju, te da nisam povrijedio pravo podnositelja na pristup informacijama sukladno odredbama Zakona.
U Ražancu,24.10.23014. godine.
OPĆINSKI NAČELNIK
Nikola Miletić, ing.



Post je objavljen 26.10.2014. u 07:22 sati.