Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Čokolada od 1.500 kuna dolazi s uputama kako je pojesti


Kada sam jednu čokoladu platila gotovo 50 kuna, mislila sam da je to puno. Međutim, ima jedna koja se prodaje za 260 dolara (oko 1.500 kuna). S tom čokoladom dolazi i vodič na 116 stranica - ‘Kako ovo pojesti’.

Veoma rijetka tamna čokolada može se pronaći u čokoladarnici Jerryja Totha u Chicagu. Čokolada je toliko skupa iz više razloga, a jedan od njih je i taj da se kakao za nju nabavlja s rijetke vrste stabla Fino y de Aroma koje raste u džungli u Ekvadoru, piše Patch.

Nedavno je vlasnik tvornice čokolade To’ak Chocolate, organizirao kušanje čokolade kako bi predstavio prvu seriju od 574 skupocjene tamne čokolade. Kako ide prodaja, množe se pratiti na web stranici tvornice.

>> INFOGRAFIKA: Najskuplje čokolade na svijetu

Toth vjeruje da će njegove ekskluzivne tamne čokolade pronaći mjesto na tržištu, kao što je to bilo sa skupocjenim vinima i drugim luksuznim prehrambenim proizvodima.

Do prije petnaestak godina radio je kao investicijski bankar na Wall Streetu, a 2002. preselio se u Ekvador kako bi pronašao drugačiji način života. Ondje je počeo surađivati s jednim lokalnim investitorom i 14 farmera na plantaži kakaa te osnovao To’ak Chocolate.

‘U najboljem slučaju nadamo se da ćemo zaraditi radeći nešto što volimo. Ali, mislim da nikada neću zaraditi toliko novca da i sam mogu kupiti ovakvu čokoladu’, kaže Toth.

To’akove čokolade pakirane su u drvene kutije. U njima su i upute koje savjetuju da se čokoladu razdijeli da malene dijelove te rastopi na jeziku. U kutiji se nalazi još i pinceta napravljena od španjolskog brijesta s kojima se uzima čokolada, kako prsti ne bi pokvarili izvornu tamnoću luksuznog okusa.
*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: toakchocolate.com


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com


Post je objavljen 04.11.2014. u 06:00 sati.