Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/windfuckersister

Marketing

Kilogramska diskriminacija
Ima ta jedna crvena jakna od eko kože koju kibiciram već dvije godine u C&A (nije plaćena reklama, na žalost). Kad ih je bilo u mojoj veličini nisam imala love. Sad kad sam skucala tih 500 kuna nema tog modela u mojoj veličini. Pa ima jedna isto od eko kože, prava rokerska, ali bijela. Još nisam nikog vidjela da ima rokersku pankersku BIJELU jaknu. Odmah sam pala u afan: crna ovca u bijeloj jakni. Naravno, ista priča. Dok je bilo brojeva nije bilo šuške. Sad kad ima neke šuške nema brojeva.
Uporna kakva jesam (ali samo za pizdarije) regrutirala sam svoju zagrebačku frendicu pa se jadnica rastrčala po Metropoli i zavirila u sve C&A dućane u Zagrebu . I kaže ona meni da tek sad vidi kako je teško kupiti komad robe veći od broja 42. Mislim da sam o tome već pisala, ali nije zgorega ponoviti gradivo. Nije mi jasno kako to da u zemlji gdje polovica pučanstva ima višak kilograma dućane u kojima ima modela u velikim veličinama možeš nabrojiti na prste jedne ruke. Nama raskošnima dobar kroj čini čuda. A upravo se kod velikih veličina najmanje vodi računa o kroju. Odjeća u velikim veličinama obično nema nikakav oblik. Ali zato ima bezobrazno skrojenu cijenu. Nekad je velikih brojeva bilo u onom fucking Neckermanu i Quelleu. I onda ti piše ispod haljine: cijena od 199.99....... To je cijena za najmanju veličinu, naravno. A onda cijena za najveću veličinu: 399.99. Ma napušite se mlohave ćune. Jasno mi je da za najveću veličinu treba i više materijala, ali zar mora biti baš duplo skuplje?!
I opet ću ja o C&A. Majke mi, nisu mi platiti za reklamu. Premda, koliko ih spominjem i hvalim bilo bi u najmanju ruku fer od njih da mi pošalju barem neki poklon bon. Ili još bolje - rokersku bijelu kožnu jaknu broj 46, molit ću lijepo. Elem..... Koliko sam skužila oni su njemačka firma. Sam bog zna da su Nijemci još skloniji debljini nego Hrvati. Kaže moja sestrična da tamo u Švabiji po dućanima prodaju jedan komad odjeće u svim mogućim i čak i nekoliko nemogućih veličina. I što mi se još sviđa kod C&A... Osim što su cijene relativno ok (dobro, ove jakne od eko kože su ipak malo precijenjene)čak i veliki modeli imaju OB LIK. Pa kad kupite t-shirt majcu br 44 ona je isto blago strukirana kao i ona XS. A najviše su me oduševile traperice. Ne samo da ih ima u svim veličinama nego ih imaju i u različitim duljinama.Nisam osobito visoka. Ja sam vam više po onoj: nisam ja debela, meni samo fali jedno pola metra visine. I zato svake traperice u koje utrpam svoju trbušinu moram nositi krojačici na kraćenje A i te veličine su priča za sebe. Kad sam kupovala traperice u Trstu znalo se dešavati da stanem tek u broj 54. Kad sam lani u C&A najnormalnije stala u traperice broj 44.... pa još ih niti centimentra nije trebalo kratiti..... bio je to najbolji seks u mom životu.
A da na govorimo o donjem rublju...... Punija žena prije će pogoditi dobitnu kombinaciju na Euro Jack Potu nego ubosti seksi komad donjeg rublja u xl veličini. I kako to da nikome nije jasno da i nama sisatima i te kako trebaju push-up grudnjaci, ne samo ženama koje imaju male cice. Jer treba svu tu raskoš skupiti na hrpu i oteti sili gravitacije i učiniti da izgledaju samostojeće.
Što se toga tiče C&A me razočarao. Ima super modele, ali katastrofalne krojeve. Ili su moje cice skrojene po Lisci. Koja ima savršene modele za moja vimena. Ali moj novčanik nije baš po mjeri Lisce. Zato sam ja jučer u KIK-u ubola glavni zgoditak i našla čak tri kompleta grudnjak+gaćice (malo je smiješno pisati u deminutivu, bolje bi bilo reći gaćurine) za 53.00 kn po kompletu. Nije baš kao Lisca, ali opasno je blizu.
Pa si tako mislim.... nikad nisam bila tip za privatluk, ali kad bi krenula u neki biznis bio bi to svakako butik s odjećom većih i najvećih brojeva. I onda kad mi dođe neka štrklja u dućan dobije tretman koji i ja dobijam redovito u „normalnim“ buticima: preziran pogled anoreksične balavice koja se teškom mukom udostoji promrmljati: „ a neeeeee. U VAŠOJ veličini nemamo ništa!“
JUST KIDDING! JUST KIDDING! U mom butiku svi bi bili dočekani kraljevski.

Btw, uspjela sam naći crvenu jaknu broj 46 koju mogu normalno zakopčati (čak je i strukirana malo). Nije baš onaj model koji sam htjela, ali i ova je dovoljno rokerska. A i CRVENA je. Ma kako da ne... baš ću vam staviti fotku.....

Update samo za Anaboni:

Post je objavljen 23.10.2014. u 12:12 sati.