Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

"""IFD PAKLAREVO NA SMOTRI FOLKLORA-"Sijelo uz Tamburicu" U VELIMIROVCU KOD NASICA"""


IFD Paklarevo na smotri folklora "Sijelo uz tamburicu", Velimirovac kod Našica, 18./19. listopada 2014.



Nastavljajući višegodišnju uspješnu suradnju sa prijateljskim Našicama, IFD Paklarevo je nastupilo na manifestaciji "Sijelo uz tamburicu" u Velimirovcu kod Našica. Odazvali su se rado na poziv turističke zajednice Grada Našica i domaćina, KUD-a "Tamburica" Velimirovac.


Na put smo krenuli 18. listopada 2014. oko 11 sati, ispraćeni od rodbine i prijatelja, autobusom Žilić d.o.o. iz Novog Travnika. Putovanje je prošlo veselo i uz pjesmu, kao i uvijek do sada.

U Velimirovac smo stigli oko 16 sati. Domaćini su nas dočekali srdačno, uz piće dobrodošlice i zakusku, a odmah smo se presvukli i u narodne nošnje. U narodnu nošnju Paklareva presvukla se i članica PD Krndija iz Našica,nasa bosanka Dragica Kopecki, ujedno je i nastupila s nama na smotri.Uz organizatore iz KUD-a "Tamburica" dočekali su nas i stari prijatelji iz planinarskog društva(Zdravko Blazevic) "Krndija" iz Našica, predstavnici TZ Našice Srećko Perković Direktor TZ Našica, tajnica Danica Knezović ,koja je osobno pozdravila članove IFD i zaželila dobrodošlicu,tu je bio i nas stari prijatelj i poznanik Davor Golub,,kao i prijatelji i dio rodbine koji žive u Slavoniji.
Na smotri su, osim društava iz Hrvatske (domaćin KUD "Tamburica" Velimirovac, KUD "Ravnica" Habjanovci, ŽVS "Ane" Odranski Obrež, KUD "Sv. Ana" Odranski Obrež, KUD "Luka Lukić" Brodski Varoš i MPS "Baje" Ivanovac), nastupili i HKPD "Silvije Strahimir Kranjčević" Bački Breg iz Srbije i naravno, IFD Paklarevo iz Paklareva, B i H.

Naš nastup prošao je glatko, uz jak pljesak publike i ovacije. Boto se tom prigodom, odmah nakon nastupa, latio mikrofona,zahvalio svima i javno pozvao predstavnike Grada Našica u goste prigodom otvorenja planinarskog doma na Galici iduće godine.

Nakon smotre uslijedila je večera, a zatim fešta i druženje sudionika smotre do sitnih sati.Prenoćište je osigurala TZ grada Našice, Srećko Perković dir, u Gljivarskom domu u Granicama. , na čemu im najsrdačnije zahvaljujemo.

Ujutro, 19. listopada, došao nas je probuditi predsjednik PD Krndija iz Našica, Stjepan Mravlinčić, sa kavom i jutarnjom rakijicom. Cure iz folklora pospremile su kuhinju i sobe u gljivarskom domu, a zatim smo se odvezli u organizaciji planinarskog društva Krndija iz Našica, u prostorije Gradske glazbe Našice u dvorcu Pejačević u Našicama. Stariji članovi folklora su nakon doručka još malo zapjevali s domaćinima, a cure i dečki su imali još sat vremena slobodno za razgledavanje Našica i kupovinu.

A onda - oproštaj i ukrcavanje u autobus. Do idućeg susreta u Paklarevu!

Ovo su fotke prije,za vrijeme i poslije nastupa IFD-a Paklarevo(subota.18.10.2014)








Pripreme za polazak u Paklarevo(nedjelja.19.10.2014)

Buđenje uz kavu i rakijicu u Gljivarskom domu u Granicama kod Našica:

Gosti iz Paklareva završavaju doručak, prijateljsko čavrljanje s domaćinima iz PD Krndija i pripreme za polazak. Koristimo prigodu za zahvalu domaćinima iz KUD "Tamburica" Velimirovac na odličnoj organizaciji smotre folklora i srdačnom dočeku. Još jedna fotografija prije polaska i vidimo se.











Post je objavljen 20.10.2014. u 19:49 sati.