Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Prijevremeni izbori za gradonačelnika u Zagrebu?

Gradonačelnih Zagreba je uhićen. Neminovno, slijede nam izbori. Što mislite, tko će biti kandidati?

* Hoće li Milanović opet pokušati izgurati Bernardića?
* Koga će kandidirati HDZ?
* Hoće li ORaH istaknuti kandidata/kandidatkinju?
* Hoće li se pojaviti neki nezavisni?

Izbori Zagreb 2013 plakat SDP protiv BandićaPar mojih prvih hipoteza, ovako u noći (malo sam se konzultirao i sa fb prijateljima).

– Teško zamislivo, da bi Milanović ponovo pokušao izgurati Bernardića kao kandidata SDP-a. Gradska organizacija, koliko znam, stoji iza Bernardića cijelo vrijeme. Doduše, Milanović je dokazano iracionalan, tko zna što mu sve može pasti na pamet... Bernardić ima šanse na izborima.

– HDZ ovoga puta mora pronaći kandidata najvišeg kalibra, koji ima šanse na pobjedu. Posljednji put s onim malim kako-se-zvaše, to je bila žrtva pješaka da se ne izgubi figura. Smiješi im se fantastičan dobitak, sad kad je SDP u komi, ali bi poraz bio vrlo neugodan.

– Mirela Holy je usmjerena na gradnju stranke za ono najvažnije, nastup na izborima za Sabor iduće godine. Vjerojatno je, da će ocijeniti kako bi ući u ovu utakmicu u ovom trenutku značilo odvojiti previše oskudnih stranačkih resursa, i njenih osobnih snaga, od glavnog cilja. (Holy je ujesen 2012. u jednom kratkom razdoblju figurirala kao potencijalni nezavisni kandidat uz podršku laburista, iako je još bila u SDP-u, te je u jednoj anketi bila dobila gotovo koliko i Bernardić.) Međutim, ORaH bi možda mogao pronaći valjanog kandidata ili kandidatkinju, koji bi osvojio 15 do 20% glasova u prvom krugu i tako potvrdio snagu stranke.

– Mislim da drugih mogućih relevatnih stranačkih kandidata nema.

– Spomenut je Kregar kao mogući nezavisni, on je prikupio lijep broj glasova 2009.. Ali on ima zdravstvenih problema zbog kojih bi mu kampanja i vršenje dužnosti gradonačelnika možda bili prenaporni.

– Ima prostora da se pojavi neki respektabilni nezavisni kandidat, možda uz potporu nekih manjih stranaka.

Post je objavljen 20.10.2014. u 04:31 sati.