Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Prejebeno dobar ručak

Dal sam si truda.
Skoro sam ostal trudan.
Kaj sam pržil?
Ma to je projekt bil, projekt, ko onaj od stavrosa, eeeej Grkinjo znaj........

Kineske proljetne rolice
Pržena riža sa jajima i graškom
Ha.....Nešto iz glave....meso. gljive, bambus

Sve ono "stir fry"

Rolice
-zel sam one kore za štrudle i savijače
-25 dkg mljevene svinjetine
-25 dkg gambera-račića
-dva lista kupusa-naravno, kineskog, ne valjda varaždinskog
-konzerva klica od graha, kineskog
-4 mlada lukca, spring oniona
-1 mrkvu
-rižini rezanci
-umak od kamenica
-soya sos
-biber, sol, češnjak, đumbir

PS
Rolice se lijepe na kraju, ko kuverta.
Malkice škrobnog brašna, Gustina, razmućenog s vodom i prstom razmažeš po rubovima tijesta.



Pa sam napravil umaka, za umakanje.
-Soya sos
-ketjap manis....slatki soja sos
-žlicu šećera, karmeliziral, ocat na to, prokuhal
-češnjak u granulama
-žlicu koncentrirane rajčice



I na kraju, to "nešto" iz glave.

Komadiće svinjetine sam mariniral u soli, soya sosu, biberu, ribljem umaku, umaku od kamenica, češnjaku, đinđeru, gustinu, sezamovom ulju.
Svega po malo i oprezno, po žličicu na 1 kg, riblji, oyster, soya i po žlicu veću.

Naglo počel frigati na suncokretovom ulju.
Za nakih 15 minuta dodal sječenog bambusa,
razmočene gljive, Shitake, sječene na trakice, "žilijan" i
Mu Err, "judino uho".
Dinstal do prženja, gotovo!



E sad, ukućani su šteli i juhicu.
Još da se i s time zajebavam. Ništ!
Dobili su gotovu kokošiju iz vrećice, a u pičku materinu.
Mislim, .....mene bute jebali. Pa nisam robot, ili hobotnica.



I na kraju riža dugog zrna, koja se kuha u vrećici.
Skuhana je na pola preporučenog vremena, ocijeđena i stavljena u friđ na hlađenje.
Spržena jaja, ali krivo.
Bačena kao na oko, pa muljana u kajganu, no
poanta je dobiti ih žute, rastačkati vilicom, žličica sezamovog prženog ulja. Skuhati graška, mogla bi i kuruza i zmešati s njom.
Rižu sam pržil na malo ulja, dodal jaja, grašak, češnjak, đumbir, sol, biber, dok se ni prosušila i bila rahla.



Kaj se tiče tih kineskih pizdarija za kinesku, a i druge kuhinje,
ima ih za kupiti u Vlaškoj 78, "Pekinška patka"
Ne reklamiram dućan, već vam dajem informaciju.
Masu Vas me pita di nabavljam sve to.
Cijene artikala su niske, za razliku od Konzuma di vas deru ko volove u kupusu. Treba napomenuti i stručnost osoblja, mogućnost savjetovanja.

Za cirka 200, 300 čuna, kupit će te finu zalihu pizdarija i biti mirni više mjeseci.
Može i internetski.
Zagreb-trajvan zona, free diliveri, a ostatak Kazah stan-a 30 čuna.

Velim, prejebeno dobar ručak.
Fakat prejebeno dobro kuham.
Ma sve!
Oš fotografija, bauštela, bravarija, slikanje, pjevanje, sviranja kurcu,
o sexu da i ne pričam.
Ja kad ližem, ližem od pupka do šupka.
Ma nema da ima!

Šezdeset % od 100 = 40
Ccccccccccccccccccccccccc

Post je objavljen 19.10.2014. u 21:39 sati.