Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lebov

Marketing

Pao taman kad se opoštenio...

Što će sada jadni Zagrepčanci? Sve do danas popodne imali su Bandića i sve ostale, a sad su im ostali samo ostali. SDP ima Berdardića, a HDZ, čini mi se, neku žensku. Zagrepčanaca mi je mnogo više žao nego Bandića.
Na svakim izborima s jedne strane imamo nesposobne i poštene, a s druge sposobne i lopove. S tim da nesposobni nikada neće postati sposobni, a kad dođu na vlast većina ih postane nepoštena, dok kod lopova ipak postoji kakva-takva šansa da se opoštene.

Helikopterom na Markov trg
Čini mi se da je Bandić bio upravo u toj fazi, pa je listu za skupštinu nakrcao uglednim imenima, a na sličan način odlučio krenuti u bitku na nacionalnom nivou u kompi s Ratkom Čačićem, čije će mu nedavno iskustvo sada sasvim sigurno pomoći.
Angažiranjem stručnjaka, Bandić je odlučio vratiti zajednici maleni dio onoga što je zajednica, makar i ne htijući, dala njemu, što je ustvari totalno romantično i podsjeća na ranu fazu razvoja zapadne civilizacije, kada bi oni koji su se obogatili na monopolu sponzorirali izgradnju najmanje jednog krila bolnice ili barem pučke kuhinje. Ili na privatizaciju u Hrvata, u kojoj su Ivica Todorić i Luka Rajić heroji poduzetništva čiji početni kapital i ranu fazu napretka više nema smisla preispitivati. Bandić je, siguran sam, htio postati Todorić politike. Umjesto na lovište, on bi se helikopterom spuštao na Markov trg. A umjesto srna koje bježe, njega bi čekao narod koji kliče.

250 kaznenih prijava
Taj novi, reformistički smjer koji najavljuje Čačić (Bandić ima efektne onelinere, ali nije komunikator) među rijetkima je inspiriran zdravim razumom – država će trošiti onoliko koliko može oteti građanima jedne generacije (sad se otima i od sljedeće tri), državne firme vodit će struka, a ne politika i privatizirat ćemo sve što se privatizirati može jer država je očajan vlasnik. Na žalost, sve to izlazi iz Čačićevih usta, onoga tko je Koračevića postavio na čelo HEP-a. No, vjerojatno bi Bandić bio zadužen za kadrovsku politiku, pa bi, osim zaslužnika kojih će uvijek bit, listu popunio i s nekoliko zvučnih stručnjaka.
Ali, USKOK se baš sad, nešto više od godinu dana prije sljedećih parlamentarnih izbora dosjetio ozbiljnije se baviti se svojim poslom, uhidbom osobe protiv koje je do sada podneseno 250 kaznenih prijava što je posao koji bi, brat-bratu, u mnogo manje vremena mogao odraditi pišljivi vježbenik za 1.600 kuna.
No, Bandić koji drpa nije problem, problem je Bandić koji ne drpa.


Post je objavljen 19.10.2014. u 20:59 sati.