Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Neustavna zastava u centru Zagreba

Pročitah jedan zanimljiv članak u "stranim" novinama kako se u središtu grada Zagreba nalazi neustavni grb: "Simbol mračnog dijela hrvatske povijesti nalazi se u blizini Gradskog poglavarstva". I uistinu, na moje veliko čuđenje, ovgog puta te "strane"novine donose istinu, jer ako odete do Gradskog poglavarstva vidjet ćete taj grb.
No, razmišljaljuć malo o tom članku shvatio sam da su napisali istinu, ali koristili su restrictio mentalis. Što znači da im nije bilo u interesu baviti se istinom nego samo dijelom istine. Kada bih promijenio sam jednu rečenicu u tom članku cijeli povijesni kontekst bi se promijenio. Jer ono što je autoru članka očito promaknulo jest činjenica da u tom istom gradu, u tom istom središtu se viori još jedna zastava koja nije ustavna jer kao što su i sami napisali;
"Zastava Republike Hrvatske sastoji se od tri boje: crvene, bijele i plave, s povijesnim grbom u sredini”. Zakon o grbu i zastavi, pak, još je precizniji te u članku 4 ističe da se “grb, zastava i himna Republike Hrvatske mogu rabiti u obliku, opisu i tekstu koji su utvrđeni Ustavom Republike Hrvatske i uređeni ovim zakonom”. "Dakle, na javnim prostorima ne smije se upotrebljavati drukčija hrvatska zastava. Pa zašto onda u tom istom članku nema slika zastave Komunističke Partije Hrvatske koja na Hrvatskoj zastavi ima i petokraku; Simbol mračnog dijela, ne tako davne, hrvatske povijesti. Borimo i bojimo se duhova od prije 50 godina, a ne borimo se protiv onih koji su na nas slali projektile koji su na sebi imali tu istu petokraku. VUKOVAR je pao pod tim simbolom, nasi očevi, braća, stričevi, djedovi, bake, djeca su ubijani od strane onih koji su nosili taj isti simbol. A to očito nikome ne smeta iz tih "stranih" novina.
I evo na kraju ću završit ovaj post upućujući im riječi koje su oni sami napisali; "...nije valjda da to niste vidjeli: ako niste, zašto niste (vi ili netko od vaših suradnika); ako jeste, a niste reagirali, znači da se s ovim simbolom slažete. Ako je i za potrebe predizborne kampanju, nedopustivo je..."

Ako već želite provoditi i braniti Ustav RH, onda ga provodite i branite do kraja!

A dok se stranci u RH bave ustavom, Srbi se u Beogradu bore protiv zastave Albanije i rade nerede, a u Hrvatskoj nacu svoj jezik, pismo i zastavu, dok "strani" politicari (oni u Zagrebu i Bruxellu) samo sute jer ocito ih tako savjetuju njjhovi savjetnici i ministri vanjskih poslova.

Mislim da su iduci izbori idelno vrijeme da nesto napravimo za nas Hrvatski dom, jer ako necemo mi nece nitko drugi.


Za kuću, Boga i Hrvate! :)

Post je objavljen 16.10.2014. u 10:30 sati.