Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Slavka Pavić, Fotografije


Ako nevidite čitav tekst, rješenje je:
držati CTRL i skrolati na potrebnu veličinu stranice.


U Galeriji Principij Fotokluba Rijeka i Muzeju grada Rijeke sinoć je otvorena izložba fotografija Slavke Pavić.
Čitam u katalogu izložbe:

Ovo fotografsko društvo - Fotoklub Rijeka, kroz cijelu svoju povijest, a ona je duga preko osamdeset godina, okuplja i promovira fotografske autore u Rijeci i šire. I ova izložba Slavke Pavić realizirana je na našu inicijativu, a u okviru programa predstavljanja hrvatskih autora i hrvatske fotografije u Rijeci. Dobrotom autorice Slavke Pavić, angažmanom autorice izložbe Ive Prosoli te suradničkim raspoloženjem ravnatelja Muzeja grada Zagreba Vinka Ivića realizirana je izložba u Rijeci. Zbog obima izložbe dio je postavljen je u Galeriji Principij a dio u Muzeju grada Rijeke.


Slavka Pavić je naša počasna članica i stoga je ova izložba za nas značajnija i vrednija. Ovo je još jedan naš doprinos promociji fotografskog stvaralaštva te obogaćivanje kulturnog profila grada Rijeke.
(Prilikom otvaranja spomenuto je da će nakon Rijeke izložba biti postavljena ju još nekoliko Hrvatskih gradova i van granice.)


Otvaranje izložbe u Galeriji Principij

Slavka Pavić, galerija Principij


Slavka Pavić je rođena 1927. godine u Jajcu, BiH. Djetinjstvo i mladost provela je u Daruvaru. Godine 1946 upisala je studij ekonomije u Zagrebu. Godine 1951. postala je članica Fotokluba Zagreb, te je započela s izlaganjem. Surađivala je sa suprugom, istaknutim Fotografom Milanom Pavićem. Održala je 18 samostalnih i sudjelovala u više od 300 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te je pri tome osvojila više od 90 različitih nagrada i priznanja.

Jedna je od osnivačica Ženske sekcije Fotokluba Zagreb, 1973. godine. Uz Đuru Greisbacha i Vladka Lozića, suorganizatorica je izložbi Sekcije Žene snimaju, a kasnije je postala i glavna organizatorica.

Radovi joj se nalaze u Zbirci hrvatske fotografije Fotokluba Zagreb, Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju grada Zagreba, Muzeju suvremene umjetnosti, Etnografskom muzeju u Zagrebu te u različitim privatnim zbirkama.


Osamljeno stablo, 1978.g.

Slavka Pavic, Osamljeno stablo, 1978


Daruvarski pejsaž, 1966.g.

Slavka Pavić, Daruvarski pejsaz, 1966


Otvaranje izložbe u Muzeju grada Rijeke

Slavka Pavic, Muzej grada Rijeke



Slavka Pavić jedna je od najvažnijih hrvatskih fotografkinja druge polovine dvadesetog stoljeća.


U prolazu, 1951.g.

Slavka Pavic, U prolazu, 1951


Dolazi novi grad, 1969.g.

Slavka Pavić, Dolazi novi grad, 1969


Uz izložbu promovirana je i internet stranica posvećena Slavki Pavić, na kojoj možete vidjeti sve izložene radove.


Slavka Pavic, Muzej grada Rijeke


Post je objavljen 15.10.2014. u 21:38 sati.