Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Malo kritike foto-blogova

U moru blogova, postoje i takozvani foto-blogovi na kojima dominiraju fotografije, a ne tekstovi. Evo, u nedostatku inspiracije, jedan subjektivni osvrt na nekoliko foto-blogova iz Blog.hr blogosfere:

Alexxl
(link)

Dokumentarizam i foto-reportaža su oduvijek smatrane najtežim oblikom fotografije. Pogotovo je izazov kada je sam fotograf ujedno i autor onoga što dokumentira. Iako nisu neka estetska čuda od fotografije (sa danas obaveznim "wow-efektom"), hrana na njima ponekad izgleda toliko dobro da bi kod nekih zasigurno izazvala neodoljivu potrebu žvakanja monitora.

Bablfotograf
(link)

Kod snimanja portreta nije umjetnost snimiti čovjeka kako izgleda već u toj snimci zabilježiti i dio njegove osobnosti. Pogotovo još kad su osobe obični ljudi anonimusi (za većinu portretiranih nikad nisam čuo, op.a.). Ponekad tehnički fotografije malo tehnički "šepaju" (mutnjikavost i zrnatost), no u biti se sve svodi više na sadržaj, a ne tehničku izvedbu.

Fotografske priče
(link)

Čovjek je profesionalac, tako da kvaliteta fotografija i motivom i tehnički na razini. Iako osobno nisam pretjerani ljubitelj takve vrste fotografije, nema im se što prigovoriti.

GP-Zagrebancije
(link)

Nulla dies sine linea. Niti jedan dan bez "crtice". A svaka "crtica" je vjerojatno ili najbolja fotka tog dana ili neka iz arhive. Uz to sve fotografije su stilski vrlo dobro usklađene. Nema neke ozbiljnije zamjerke po pitanju kadrova i kvalitete, iako je uobičajen stav dokumentarista i "uličara" da je bolje snimati "šircem" ane "telcem", no to je više stvar samog autora i njegovog stila.

Nachtfresser
(link)

Reklo bi se kako je jedna mutna fotografija je greška, deset mutnih fotografija su eksperiment, a tisuću mutnih fotografija... to je već stil!

Post je objavljen 17.10.2014. u 16:05 sati.