Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Plan i program rada za 2015. g.

Image and video hosting by TinyPicŠTO PLANIRAMO NAPRAVITI U 2015. GODINI?..... Pomoć poplavljenima - Novčanim sredstvima koje smo prikupili na račun naše Udruge za pomoć stradalima u poplavljenim područjima, dodat ćemo određeni iznos s našeg računa i ponovno poslati najugroženijim obiteljima u Gunji koje imaju više djece To je ona socijalna dimenzija naše karizme na koju nas je upućivao naš duhovnik tj. da molitelji osim molitve i pomognu konkretnom bližnjemu u potrebi. Hvala svima koji su se odazvali i uplatili svoj prilog. Prilozi se skupljaju i dalje pa se nadamo da ćemo ugroženima opet moći poslati neku pomoć prigodom Božića.

..... 08.10.2014. najavljeno je hodočašće u Krašić. Budući da je to Dan neovisnosti naše Domovine, molit ćemo Svevišnjeg za cijeli hrvatski narod, za naše obitelji i Crkvu i ove godine posebno na nakanu da se bl. Al. Stepinca ubroji u svece Katoličke crkve. Ove godine smo pozvani i od mons. Batelje da dođemo u što većem broju. Očekuje se i dolazak drugih vjerskih pokreta i udruga, pogotovo onih koji se diče Stepinčevim imenom.

..... 18.10.2014. održat će se u Sigetu duhovna obnova za sve članove MVKO. Duhovnu obnovu vodit će župnik fra. Robert Perišić a tema će biti Duhovnost obitelji - Duhovnost Crkve.

..... 08. 12. 2014. proslavit ćemo blagdan Bezgrešnog začeća BDMarije kao i do sada, mi u Zagrebu kod salezijanaca na Knežiji, a ostali u svojim župama u dogovoru sa svećenikom, a večer uoči blagdana pridružit ćemo se cjelonoćnom klanjanju u kapelici Corpus Domini.

.... Za Božić izlazi naš informativni listić.

..... 15.02.2015. hodočašće Stepinčevo u Krašiću, vodi Nada Franjić.

..... U korizmi 2015. g. planiramo duhovnu obnovu za naše MiM i to ponovno u Remetama kod otaca karmelićana. Pregovaramo sa p. Vjenceslavom Mihetecom kao voditeljem duhovne obnove. Međutim, kako je on jako zauzet, ne može nam još sa sigurnošću potvrditi, ali vjerujemo da će se Gospa pobrinuti i izmoliti nam onog tko nas treba ohrabriti i podignuti naš pogled sa zemlje u visine.

..... 14.03.2015. g. molitveni vijenci iz Slavonije hodočaste u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac. U cilju stvaranja zajedništva i proslave blagdana zaštitnika domovine Hrvatske i uzora našim očevima pokušali bismo organizirati barem jedan autobus hodočasnika iz Zagreba, a možda i šire, ako bude zainteresiranih.

..... 16.05.2015. g. tj. u 3. svibanjsku subotu, hodočastit ćemo Majci Božjoj Bistričkoj ne samo iz Zagreba nego iz cijele Domovine. Tamo ćemo zahvaliti nebeskoj Majci za 15 godina Molitvenog vijenca! Dakle, na Bistrici ćemo slaviti našu 15-godišnjicu! Sv. Misu bi predvodio župnik iz Zaprešića vlč. Frkonja, a pjevanje bi animirao njihov zbor.

..... 25.06.2015. na Dan državnosti RH planiramo hodočašće - Ogulin - Udbina - Knin, na kojem se moli, žrtvuje sv. misa i uči povijest hrvatskog naroda, kako daljnja, tako i ova bliža. Imali bismo misu u Ogulinu s našim ogulinskim moliteljima, zatim bismo kratko posjetili Udbinu i nastavili do kraljevskog grada Knina u kojem zaista imamo što razgledati.

..... 29.08.2015. g. hodočašće u Krasno vodit će Nada Franjić.

..... Skupština se planira za kraj mjeseca rujna tj. u subotu 26.9.2015. g.

..... Sudjelovat ćemo u radu Pokreta i udruga pri nadbiskupijama, a naša Marija Matković predstavljat će MVKO kao predstavnik i na tribinama „Jedinstvo u različitosti“ koje se održavaju na Kaptolu.
Isto tako će nas Marija predstavljati u svim aktivnostima koje od nas budu tražili predstavnici nevladinih i vjerskih pokreta koji se zalažu za vrijednosti koje su svima nama važne.

.....Također se planiramo aktivno uključiti u izgradnju "svehrvatske molitvene mreže" koju osmišljavaju djelatnici Pastorala udruga i pokreta i Pastorala za brak i obitelj. Budući da je mreža molitveno zamišljena tako da se molitvene nakane mogu provoditi kontinuirano i interventno, ovisno o potrebi koja se ukaže u našem društvu i našoj Crkvi, Molitveni vijenac zbog članstva koje ima raspoređeno po mnogim župnim zajednicama naše Domovine, može dati veliki doprinos.

.................................................Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 13.10.2014. u 17:50 sati.