Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/eworm

Marketing

Skrivene misli jedne navijačice - epilog

Mada ni u jednom trenutku nisam posumnjala, savršeno sam se uklopila u Školu magije. Lili je odlična kao cimerica, veoma je uredna i dobro se slaže s Ianom (ne predobro, da se razumijemo). S Ianom se viđam na svakodnevnoj bazi, i još uvijek mi zna nabiti na nos putovanje s curama u Rumunjsku (iduće ljeto, jurcamo po Andromedi, kaže Tabita, ne bi trebalo biti problem). Uzalud mu objašnjavam kako je prilika bila ultra jeftina, a provesti pet čarobnih dana u Drakulinom dvorcu, nije 's konja na magarca'. Uh! Opet sam zaboravila prenijeti pozrav Eriku. (On i Maya upisali su medicinu, a nakon godinu dvije, namjeravaju se vratiti ponovno u srednju školu. Erika čeka mjesto kapetana nogometne momčadi.) Gospodin Drakula je iznimno srdačna osoba, i pravi najbolji cappuccino na svijetu.

Svake treće nedjelje u mjesecu posjete nas moji roditelji, obavezno vukući sa sobom gomile fine hrane, ponekad u pratnji Ianovih roditelja. Nedostaju mi, priznajem to. Umalo nisam spomenula: tata je odlučio napustiti radno mjesto na Mjesecu. Ulovila ga nostalgija za gravitacijom (a vrlo vjerojatno za mamom, i naravno za mnom). Kad smo kod nostalgije, ni ja nisam imuna. Planiram otići doma za Božić (još uvijek se adaptiram na okolinu, tulumi su fantastični!). Možda mi od proljeća odlasci pređu u naviku. Bit će toplije, tako da će i Ždral dobro poslužiti (dakako da sam i ja povela Čičija sa sobom).

S Nikom, Tabitom i Elenom se redovito dopisujem, a u tijeku su pregovori oko dočeka Nove! Nika mi je poslala novu fotku. Udebljala se tri kilograma (kud prije? čvarci?!), i presretna je. I dalje je u vezi s Don Fuanom (bivši profa je prihvatio nadimak, ukoliko bude ama baš svaki puta lijepo napisan u kurzivu i bez boldanog F). Elena joj iz tjedna u tjedan prekraja odjeću, pa na taj način vježba za faks, a njen dečko je progovorio svoju prvu riječ. Nitko nije razumio što je pjesnik htio reći. Tabita mi je ispričala da je čula kako je Dinko napokon našao curu, kozmetičarku Leu. Od ostalih vijesti iz Solisa, možda nije vrijedno spomena, ali prištava Melani svoj, svima poznati, problematični ten, zamjenila je novim, besprijekorno blistavim. Navodno glina pomaže. Florian je kupio novi auto, i još nije prežalitio dan kad mi je dao vozačku dozvolu. Kažu da je vještica Angela izgubila moći, nije da tračam, a Elvis je izgubio jedno 'S'... Uhh! Umalo sam zaboravila! Erik je zmajevu krv u amajliji zamijenio demonskom. Čuva se jakog sunca, i svaki puta kada dođe u posjet svome idolu, izvodi Ždrala u šetnju. Što se tiče mene, ne prođe dan (tako se samo kaže), a da ne pomislim na onu vračaru iz Spilje. Bila je u pravu, moja ljubav je stigla na krilima. Ian je tako nježan, strpljiv...

“Luna!”
“Čekaaaj! Stižem za minutu!”
Dovraga! To je bio Ian. Ima iznenađenje za mene.

Hm? Pitam se... naughty

- The end -



Srpanj, 2012.


Post je objavljen 08.10.2014. u 10:09 sati.