Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/autosjenatrgovina

Marketing

PRODAJA AUTODIJELOVA I ALATA



Trgovina Autosjena posjeduje oko 300 rabljenih vozila i prodaje ih u dijelovima.No osim polovnih dijelova trgovina prodaje i NOVE dijelove i posjeduje u trgovini veliki asortiman ALATA i PRIBORA.Osim prodaje trgovina vrši otkup rabljenih i karamboliranih automobila i prodaje ih u dijelovima.Radno vrijeme pon - pet 08 - 16 sati,a subotom 08 - 13 sati.Nudimo također uslugu montaže i ugradnje dijelova u našem servisu.


U sklopu trgovine je firma Slavonija metali d.o.o. koja se bavi preradom sekundarnih sirovina,te vrši otkup metalnog otpada (željezo,aluminij,bakar,gus) rashodovanih strojeva,alata i uređaja od metala.Također je u sklopu firma Transmetal d.o.o. za prijevoz robe i tereta u međunarodnom i domaćem prometu.


PRODAJA REZERVNIH DIJELOVA, novih i polovnih
UGRADNJA REZERVNIH DIJELOVA
PRIJEVOZ VOZILA
PRIJEPIS VOZILA
OTKUP VOZILA

AUTO SJENA TRGOVINA D.O.O. iz Osijeka, osnovana je 2008. godine kao nasljednica AUTO SJENE D.O.O. iz Livane poznatije kao „auto-otpad“ za prodaju novih i „polovnih“ autodijelova, te alata i građevinske limarije.
Prije više od 15 godina na ovim prostorima nije postojao ni termin kao npr. auto otpad, odlagalište automobila i sl. Vozači su bili prepušteni sami sebi u situacijama kada je trebalo zbrinuti karambolirano vozilo ili dotrajalo vozilo u nevoznom stanju. Tada se često moglo vidjeti napuštena vozila, totalno uništena i odbačena po poljanama, kanalima i zelenim površinama.
AUTO SJENA d.o.o. iz Livane bila je jedna od prvih tvrtki na širem području Republike Hrvatske koja je otkupljivala takva vozila i na njima razvila trgovačku djelatnost prodaje „polovnih“ autodijelova.


Danas, u AUTO SJENA TRGOVINI se doista mogu kupiti i novi i gotovo svi „polovni“, ali originalni autodijelovi za sve marke vozila, a posebice one koji već dva ili tri desetljeća intenzivno kruže hrvatskim i drugim prometnicama.
Također, ovdje se radi i otkup vozila za koje bez obzira na to u kakvom su stanju se može dobiti najmanje 1,00 kn po kilogramu odnosno kolika je vrijednost limarije vozila. Ako u vozilu postoji i koji upotrebljiv autodio i za njega se vrši otkup.

Prodaja i otkup „polovnih“ autodijelova zahtjevan je posao. Prodavač mora imati veliko znanje o automobilima i njegovim dijelovima, jer jedan određeni autodio primjerice može odgovarati u nekoliko različitih vozila, raznih tipova i raznih godišta.

Jedan od najčešće prodavanih „polovnih“ ili „rabljenih“ autodijelova je diesel motor i to VW-ov i Renaultov čije se cijene kreću od oko 1.500,00 kn za automobile dvadestogodišnjake, oko 4.000,00 kn za automobile desetogodišnjake do 8.000,00 kn i 9.000,00 kn za automobile novijih godišta.
Prodaju diesel motora revno prati i prodaja benzinskih motora najčešće VW-ovih, Renaultovih, Opelovih, a prema gotovo identičnim cijenama kao i za diesel motore.

Najčešće prodavani mjenjači su VW-ovi mjenjači i to od Golf 2 po cijeni 600,00 kn do VW Polo (SDI motor) po cijeni 2000,00 kn, Audi 4 po cijeni 2000,00 kn, ali prodaju se i mjenjači i drugih marki i tipova vozila

U grupu najčešće prodavanih autodijelova novih i „polovnih“ ili „rabljenih“ ubrajaju se farovi, branici, haube, vjetrobranska stakla za sve marke i tipove automobila.

Neki autodijelovi su u određeno doba godine više traženi, a neki manje. U ljetno i zimsko doba godine najtraženiji su ventilatori koji se prodaju po različitim cijenama, ovisno o tipu i marci vozila. Cijena je za svaki originalni autodio „polovan“ ili „rabljeni“ dva do tri puta niža nego što je u specijaliziranim trgovinama, dok su cijene zamjenskih dijelova, neoriginalnih novih približno iste kao i originalnih „polovnih“ dijelova.

U ljeto najčešće se traže:
ventilatori hladnjaka (50,00-400,00 kn),
hladnjaci (100,00-600,00 kn),
kompresori klime(300,00-1.200,00 kn).
U zimi najčešće se traže:
ventilatori kabine (50,00-400,00 kn),
grijač kabine (50,00-400,00 kn),




Post je objavljen 26.02.2012. u 12:07 sati.