Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Predstavljanje igre go na Danima jednakih mogućnosti u Velikoj Gorici - 04. 10. 2014.

Prije dva tjedna je ista manifestacija bila odgođena. Bilo je kiše, a cijelo se ovo događanje održava na otvorenom. Za tu prigodu se zatvara prometu središnja velikogorička prometnica od 9 do 12 sati u centru grada, a promet se preusmjerava drugim cestama. Mjesto održavanja je ispred gradskoga poglavarstva.
Sportske udruge osoba sa invaliditetom, koje se predstavljaju, i kojima je ova manifestacija namjenjena, zauzele su mjesta nasred ceeste predstavljanjem svojih aktivnosti. Bili su tu: atletika, sjedeća odbojka, stolni tenis, terapeutsko jahanje, pikado, a i go. U akciji je sudjelovao i Crveni križ Velike Gorice.
Za predstavljanje goa smo imali dva veća stola na koja smo stavili četiri garniture goa. Go u Velikoj Gorici igramo i u sklopu sportskog kluba osoba sa invaliditetom 'Uspon'. U tom klubu zajedno sa nama je i pikado, pa smo se tako, jedni pored dtugih, smjestili ovdje na cesti. Ionako većina igramo i pikado i go djelujući u istim prostorima.
Danas smo se svi prvo uhvatili pikada zajedno sa članovima velikogoričke HVIDRE. Poslije toga smo se prihvatili goa. Nije bilo gužve, ali je bilo onih koji su upoznali go i pokušali igrati ga. Sada se mogu hvaliti da su go naučili igrati nasred ceste i to jedne od najprometnijih u Velikoj Gorici.
Kiša nas je ovaj puta poštedila, pa smo planirano odtadili do kraja. Vjerujemo da smo bili zapaženi, te da su prolaznici vidjeli da invaliditet nije prepreka bavljenju mnogim aktivnostima. Možda treba malo prilagodbe i tolerancije, a tada su nam i mogućnosti jednake ...

bl. Muradenu


Post je objavljen 05.10.2014. u 13:41 sati.