Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Leteći šeširi na Zelenom valu!



Jučer na raskršću Ulice Izidora Kršnjavoga i Savske ceste. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Nema tako mnogo stvari koje me odjednom mogu razveseliti kao što je slučajni susret sa nekim dobrim/zanimljivim uličnim performerom/performerkom ... bili to žongleri, pantomimičari, akrobati, svirači, gutači vatre, svejedno je, bit je priče u tome što je netko odlučio obogatiti život ulice nekom svojom vještinom, uljepšati rutinu prolaska od Simo do Tamo. Ono što mi je tako dobro u tome je ne samo ta predstava koju pokazuju svima koji se tamo zateknu, već i elemenat iznenađenja, neočekivanost njihovog pojavljivanja ... i, na kraju, i to što je taj njihov show potpuno besplatan, odnosno, tko želi ostavi im ponešto, a tko ne želi - nitko mu neće zamjeriti.

Jedna od takvih neočekivanih uličnih scena me je dočekala jučer na raskršću "Zelenog vala" (Ulice Kršnjavoga i Savske ceste) kod "Kontija" u vidu žonglerke sa šeširima koja je u Zagreb došla iz Baskije. Semaforski intervali se brzo smjenjuju tako da nisam stigao puno popričati sa njom, pa sam se koncentrirao na ovih nekoliko fotki ... a vama ostavljam pitanje zašto se tako često ulični performeri susreću upravo na ovome raskršću (ja sam ih prije već sreo dvaput)!

(niti ja ne znam pravi odgovor, no nagađam ga ... wink)

Za kraj, festival Ces't is d'Best mi je fora, no kod njega mi manjka upravo taj elemenat iznenađenja, predstava kada (i gdje) joj se čovjek najmanje nada!



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Post je objavljen 02.10.2014. u 13:32 sati.