Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Mlada Silvija Ivančić odlazi u samostan bosonogih karmelićanki

U nedjelju, 28. rujna u crkvi sv. Katarine djevice i mučenice u Selcima mlada Silvija Ivančić oprostila se pod misom od župne zajednice u kojoj je pet godina bila aktivna u župnom pastoralu, da bi se pripremila za ulazak u samostan bosonogih karmelićanki sv. Tereze od Isusa u Ciudad Realu u Španjolskoj. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Tomislav Ćurić koji je dugo godina bio i Silvijin duhovnik.

U dirljivoj propovijedi zahvalio se Silvijinim roditeljima i vjeri njezinih baka koje su svjetlo vjere prenijele na unuku. „Teško je shvatiti tu radost zbog koje se Bog u našim suzama silno raduje ovoj misi i svima vama. Vjera je veliki Božji dar i Bog je u Silvijinom srcu prepoznao srce koje Ga beuzvjetno voli. Ako je poziv od Boga, tada nema nikoga tko taj poziv u duši može ugasiti.“, poručio je vlč. Ćurić.

Govoreći o razgovorima sa Silvijom istaknuo je kako je datum mise na kojoj će se oprostiti od zajednice u početku bio izabran slučajno, no kasnije su uvidjeli da je 28. rujna godišnjica beatifikacije Miroslava Bulešića s kojim je Silvija na osobit način bila vezana. „Ništa u životu nije slučajno. Bog nam kreira svaki trenutak. Silvija je tijekom studiranja na Teologiji pisala radnju o bl. Bulešiću kojom je zadivila mnoge.“

U nastavku je župnu zajednicu upoznao s poviješću reda karmelićanski u koji će Silvija u listopadu ući, te dodao kako su najveći nositelji Crkve pripadnici redovničkih zajednica.

„Mnogi postavljaju pitanja zašto se tako mlada djevojka koja može mnogo pridonijeti ovdje u svijetu sa završenim fakultetom, zatvara u takav jedan samostan? Misle da bježim od svijeta, da mi se nešto zamjerilo i sl. Ali nije tako, istinski osjećam radost što tamo odlazim i što Bogu mogu služiti kroz molitvu i pokoru.“, rekla nam je Silvija. U nastavku je apostrofirala sv. Edith Stein kada su je upitali je li šteta takvu ženu koja je vrlo aktivna, odvojiti od svijeta, a Edith je tada odgovorila: „Neće nas spasiti ljudska aktivnost nego jedino muka Isusa Krista; moja je želja sudjelovati u njoj.“

Silvija je prošloga ljeta u Španjolskoj posjetila nekoliko samostana bosonogih karmelićanki koje žive po izvornim pravilima sv. Tereze od Isusa. „Obišla sam dva samostana u Avili, dva u Madridu i jedan u Ciudad Realu. Provela sam ondje mjesec dana i dobila odgovor od Gospodina da trebam ući u samostan koji je u Ciudad Realu. Bilo je to lijepo iskustvo. Sa sestrama sam se dogovorila da ću nakon završetka fakulteta ući u samostan. To će biti na blagdan sv. Tereze od Isusa, 15. listopada ove godine.“, poručila je Silvija Ivančić.

Izvor: Riječka nadbiskupija

Post je objavljen 30.09.2014. u 10:23 sati.