Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Misa mladih: "Pozvani smo na djelovanje i na vlastitu izgradnju"

Novi ciklus mise mladih u bazilici Presvetog Srca Isusova u zagrebačkoj Palmotićevoj započele se u petak, 26. rujna, misom pod nazivom "Susretanja" koju je predvodio p. Ivan Mandurić, duhovnik Studentske katoličke mladeži (SKAC) Zagreb. Kako je poručio, mlade u novoj akademskoj godini očekuje vrijeme otkrivanja sebe, Crkve i novih ljubavi.

P. Mandurić se u svojoj propovijedi osvrnuo na prvo čitanje toga petka:

Prop 3,1-11
Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.
Vrijeme rađanja i vrijeme umiranja; vrijeme sađenja i vrijeme čupanja posađenog. Vrijeme ubijanja i vrijeme liječenja; vrijeme rušenja i vrijeme građenja. Vrijeme plača i vrijeme smijeha; vrijeme tugovanja i vrijeme plesanja. Vrijeme bacanja kamenja i vrijeme sabiranja kamenja; vrijeme grljenja i vrijeme kad se ostavlja grljenje. Vrijeme traženja i vrijeme gubljenja; vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja. Vrijeme deranja i vrijeme šijenja; vrijeme šutnje i vrijeme govorenja. Vrijeme ljubljenja i vrijeme mržnje; vrijeme rata i vrijeme mira.
Koja je posleniku korist od njegovih napora? Razmišljam o mučnoj zadaći što je Bog zadade sinovima ljudskim. Sve što on čini prikladno je u svoje vrijeme; ali iako je dopustio čovjeku uvid u vjekove, čovjek ne može dokučiti djela koja Bog čini od početka do kraja.

"Nalazimo se u posebnim i velikim vremenima. Pozvani smo na djelovanje i na vlastitu izgradnju. Danas je osobito važno traženje autentičnog kršćanstva i svjedočenje", istaknuo je p. Mandurić.

Kako je istaknuo u propovijedi, mlade očekuje vrijeme učenja što je to Crkva kako bi se odmaknuli od romantičarske slike i uistinu vidjeli što je to Crkva i što se od njih očekuje.

"Ljudi diljem svijeta, poput kršćana u Siriji i Iraku, svojim životom plaćaju kršćanstvo. No ne bojim se za njihovo spasenje. Naša srca moraju izrastati u želji za svjedočenjem i življenjem Božje volje", naglasio je p. Ivan Mandurić.

Također, pozvao je mlade da svjedoče svijetu autentično kršćanstvo, jer je svijetu potrebna Crkva.

"Očekuje nas vrijeme zaljubljivanja u Crkvu, u zajedništvo... I kad će se mladići odazvati na radikalno nasljedovanje Krista, u svećeničkom pozivu."

"Očekuje nas vrijeme oduševljenja za Crkvu, jer ovaj svijet vapi za autentičnim svjedočenjem Crkve", poručio je p. Ivan Mandurić i pozvao mlade na djelatnu ljubav kroz razne vidove volontiranja.

Mise mladih održavaju se petkom u 20.30 u u bazilici Presvetog Srca Isusova u zagrebačkoj Palmotićevoj.

Izvor: Laudato

Post je objavljen 29.09.2014. u 11:40 sati.