Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Natuknica 5: Parti kapica

Ponedjeljak je, sunce je granulo, a mi vam donosimo novo štivo, doktorov čas anatomije:

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosting by PictureTrail.com

Valja krenuti s historijskim pregledom. Ako me sjećanje dobro služi (a ima dobrih razloga da bude poljuljano) prvi puta je parti kapica bila nataknuta na parti glavicu prije više godina, na jarunskom jezeru - Inmusic saturnalijama (moguće jest da je u to vrijeme festival imao i drugo ime) kada je drug Ćuskija slavio dan rođenja. Parti je tad bio klasičan, što je ponukalo mipovce (Barbije bi rekla, ekipu) da krenu sa slavnom tradicijom. Boljeg mjesta za uvođenje parti kapice naprosto nema, jer kako je nedavno jedan internetski komentator rekao: muzički festivali su najbliže sezoni parenja, od svih stvari i pojava koji je ljudski rod smislio.

Inače, parti kapica sastoji se od samo 3 nužna elementa. Stožastog kartona iscrtanog likovima iz animiranih filmova te jedne tanke gumice koja je poznata po tome da voli pucati i da u grotlu partijanja ljudima zadavati probleme. Navedenu gumicu lako je naći i u donjem rublju iz 80-tih. Diskusiju koji je motiv na parti kapici najbolji za parti i da li vrsta očekivane muzike utječe na odabir istog, ovdje nećemo otvarati. Treći, i ključan element parti kapice je sam protagonist koji svojim partijanjem kapici daje smisao.

Image and video hosting by TinyPic

Osim za snalaženje u gužvi po festivalima (kad se izgubiš nakon uriniranja/šanka/pribrije ciljaj samo prema najbližoj kapici), ista ima jos nekoliko važnih mogućnosti upotrebe. Cane će se sjetiti da šljivu nije dobro stavit u džep prije partaja, jer to može biti pogubno za isti, te da je puno bolja opcija šljivu umetnut u kapicu na glavi te ju na taj način sakriti od institucija. Parti kapicu se također može staviti na «pola koplja» jasno dajući do znanja lokalnom DJ-u da muzika ne valja te da nije dovoljno poticajna (pažljivi student će se sjetiti da se verbaliziranjem negodovanja na partiju zarađuje minus). U slučaju da DJ nije shvatio poruku, valja ga pogodit sendvičem. Parti kapica također može biti sredstvo pribrije, u slučaju da pijana šinjorina/barba inzistira na uzimanju iste. Razočaranost s neželjenim uklanjanem kapice iskazuje se laganim šutanjem nesretne šinjorine u dupe. Repetitivno i u trku. Svojevrsan antipod parti kapici jeste parti tijara. Pitanje da li je motovunsko nošenje parti tijara od strane mladih debitantica bila samo provokacija ili iskren poriv za unapređenjem partaja, ostat će zauvijek neodgovoreno. Važnost parti kapice ogledava se i u tome da svaki ozbiljniji dućan ima sekciju «parti program» gdje se ponosno ističe polica s parti kapicama drito kraj police sa žestokim pićima. Parti kapica je toliko važan festivalski rekvizit da smo bili u nesreći vidjeti i parti plagijatore koji preuzimaju ideju kapice, odlaze u parti sekciju lokalnog supermarketa te te ju stavljaju na svoje parti glavice. Na taj način svakako zarađuju plus, no otežavaju snalaženje i lokalizacijske kvalitete same kapice.

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosting by PictureTrail.com

sastavio: Doktor








Post je objavljen 29.09.2014. u 09:39 sati.