Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Kad vam život da rastopljenu čokoladu, vi...



Znate onu: kad vam život da limune, napravite limunadu? E, pa kako napraviti ‘limunadu’ od rastopljene čokolade?

Nemalo puta dogodilo mi se da bi mi se kupljena čokolada sasvim rastopila, naročito tijekom vrućih ljetnih dana kada zbog visokih temperatura, slatkiš ne bi izdržao niti put od trgovine do kuće. Tako rastopljenoj čokoladi nema pomoći niti u hladnjaku, jer ona nakon nekontroliranih i naglih promjena temperature više ne može biti ista, a posebno nije pogodna da bi je se nakon hladnjaka samu jelo, jer je izgubila svoju kvalitetu.

>> Super fora s čokoladom koja se prilikom topljenja - stvrdnjava

Ali, to ne znači da se ne može iskorisiti u brojne druge svrhe. Evo ih nekoliko:

1. Dobro je rashladite: Stavite je u hladnjak dok ne očvrsne (oko sat vremena), a potom je narežite kako biste imali čokoladne komadiće u sladoledu.

2. Napunite njome krafne ili punjeni kolač: Rastopljena čokolada idealna je za punjenje biskvitnih slastica.

3. Obložite njome rub čaše za likere: Ukoliko pijete liker ili ga poslužujete prijateljima, dajte mu dozu kreativnosti. Prije nego piće utočite u čašu, njezine rubove umočite u rastopljenu čokoladu. Tome možete dodati još i kakao i šećer kako bi sve izgledalo još privlačnije.

4. Premažite s njom suhi keks: Premažite jednu stranu suhog keksa rastopljenom čokoladom, stavite u hladnjak i kada se ohladi, imate čokoladne kekse!

5. Premažite s njom palačinke. Palačinke s čokoladom uvijek su dobar izbor.

*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Yummy Mummy Club


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com


Post je objavljen 30.09.2014. u 06:00 sati.