Sastojci:
Za biskvit:
225 grama maslaca
225 grama šećera
225 grama oštrog brašna
4 jaja
1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica mljevenog đumbira
2 1/2 cm ušećerenog đumbira, sitno nasjeckanog
Za glazuru:
2 bjelanjka
250 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žlica soka od naranče
narančasta boja za hranu
crna boja za hranu
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 C i stavite 12 papirnatih čašica u kalup za muffine.
2. U jednoj zdjeli promiješajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj dobro izmiksajte šećer, maslac i jaja.
3. Spojite promiješane suhe sastojke sa smjesom od jaja te miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i kremasta pa u nju umiješajte đumbir.
4. Žlicom rasporedite smjesu u papirnate čaše i pecite 20 - 25 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju i ne narastu,
5. Za glazuju miksajte bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. U njih stavite šećer u prahu, dodjate vaniliju i nastavite miksati dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
6. Razdijelite glazuru u tri posude i u jednu umiješajte sok od naranče i nekoliko kapi narančaste boje za hranu. U drugi dio umiješajte crnu boju za hranu. Žlicom stavite glazuru u slastičarsku vrećicu s tankim vrhom.
7. Razmažite narančastu glazuru po šest tortica i bijelu po ostalim.
8. Pažljivo iscrtajte tri koncentrična kruga crnom glazurom po svakoj tortici. Štapićem povucite crtu iz središta do ruba tortice, kroz svaki krug od glazure, da dobijete efekt paukove mreže.
Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslala je Mirela iz Sunje. Hvala Mirela :)
>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.
Post je objavljen 30.10.2014. u 06:00 sati.