Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

16. Europsko prvenstvo mažoretkinja Rumunjska, Targovište 11-14.09.2014.

-Seniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja, uprava, vjerni navijači te članice juniorskog sastava vratili su se s putovanja u Rumunjsku-

„Prvog dana putovanja posjetili smo glavni grad Rumunjske Bukurešt gdje nas je dočekao službeni vodič te smo kao gošće Hrvatskog veleposlanika razgladale stari centar grada te parlament, drugu najveću zgradu nakon Pentagona.
Nakon Bukurešta uputili smo se u Targovište gdje se održalo smo natjecanje. Spektakularno otvaranje prvenstva i predstava o glasovitom „grofu Drakuli“ Valdu Tepešu dočekali su nas u petak. Djevojke su u subotu otplesale defile, a u nedjelju koreografiju te dočekale svečano proglašenje. Seniorski sastav nakon državne bronce plasirao se na 5. mjesto u velikoj konkurenciji brojnih europskih zemalja. Na prvenstvu je nastupilo oko 2.000 mažoretkinja iz Slovenije, Bih, Srbije, Češke, Francuske, Rumunjske, Crne Gore.. Hrvatske boje branile su Zagrebačke, Vukovarske, Pulske mažoretkinje u formacijskam oblicima kadeta, juniora i seniora, te u neformacijskim oblicima solo i duo predstavnice iz Rijeke, Klinčasela, Ogulina, Nuštra,Gline, Pakoštana. Riječanke su osvojile srebro u kategoriji par seniorke, te broncu solo seniorke. Petra Bilobrk iz Klinčasleksi mažoretkinja zauzela je 7. mjesto u kategoriji solo juniorke.
Nakon završetka natjecanja posjetili smo grad Constantu. Predivno sunčano poslijepodne proveli smo na obali Crnog mora. Povratak kući obiljezio je dugačak put kroz Rumunjsku i Srbiji otežan vremenskim nepogodama. Putovanje u Rumunjsku ostat će nam u lijepom sjećanju punom plesa, smijeha te sretnih trenutaka.“Post je objavljen 16.09.2014. u 08:00 sati.