Čokoladna srca od lavande
Sastojci:
Za punjenje:
10 datulja
2 žlice sirovog kokos maslaca
3 žlice agava sirupa
1 žličica vanilije
1 žlica kokosovog ulja
1/4 šalice soka od limuna
1 žlica limunove korice
vode (koliko je potrebno)
1 1/2 žlice cvjetića sušene lavande
Za čokoladni omotač:
1/2 šalice kakao praha
1/2 šalice kokosovog maslaca ili ulja,
1/4 šalice nektara sirove agave
16 silikonski kalupa za čokoladu u obliku srca
Priprema:
1. Za punjenje pomiješati sve sastojke (osim lavande i vode) dok se ne sjedine.
2. Dodajte žlicu vode (ako treba i više), pa promiješajte smjesu temeljito. Potom umiješajte lavandu. Stavite u zamrzivač da se malo stvrdne.
3. Za čokoladni omotač pomiješajte sve sastojke i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
4. Uzmite kalup i popunite rupe do pola čokoladom smjesom.
5. Na to stavljajte po žličicu kreme za punjenje.
6. Prekrijte vrh s preostalom čokoladnom smjesom kako biste zatvorili praline.
7. Stavite u zamrzivač da se stvrdne, zatim izvadite iz kalupa i uživajte!
>>
Svi recepti objavljeni na blogu
Ovaj recept je preuzet sa stranice sirovahrana.hr.
*****
Foto: Lucifer Chocolate
Post je objavljen 03.10.2014. u 06:00 sati.