Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Čokoladna srca od lavande



Sastojci:

Za punjenje:
10 datulja
2 žlice sirovog kokos maslaca
3 žlice agava sirupa
1 žličica vanilije
1 žlica kokosovog ulja
1/4 šalice soka od limuna
1 žlica limunove korice
vode (koliko je potrebno)
1 1/2 žlice cvjetića sušene lavande

Za čokoladni omotač:
1/2 šalice kakao praha
1/2 šalice kokosovog maslaca ili ulja,
1/4 šalice nektara sirove agave

16 silikonski kalupa za čokoladu u obliku srca

Priprema:

1. Za punjenje pomiješati sve sastojke (osim lavande i vode) dok se ne sjedine.

2. Dodajte žlicu vode (ako treba i više), pa promiješajte smjesu temeljito. Potom umiješajte lavandu. Stavite u zamrzivač da se malo stvrdne.

3. Za čokoladni omotač pomiješajte sve sastojke i miksajte dok smjesa ne postane glatka.

4. Uzmite kalup i popunite rupe do pola čokoladom smjesom.

5. Na to stavljajte po žličicu kreme za punjenje.

6. Prekrijte vrh s preostalom čokoladnom smjesom kako biste zatvorili praline.

7. Stavite u zamrzivač da se stvrdne, zatim izvadite iz kalupa i uživajte!

>> Svi recepti objavljeni na blogu

Ovaj recept je preuzet sa stranice sirovahrana.hr.

*****
Foto: Lucifer Chocolate


Post je objavljen 03.10.2014. u 06:00 sati.