Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Treći element


fotoklub RIJEKA, GALERIJA PRINCIPIJ

Međunarodna izložba fotografija na temu vode.

Iz uvoda u izložbu:

Polazišna ideja za ovu izložbu bila je Senekina misao: “I kada bi sve na ovoj planeti izgorjelo, ostala bi voda – i u njoj iskra novog života.”


Ovu godinu na natječaj se prijavilo 232 autora iz 22 zemlje s 1226 pojedinačnih fotografija te 19 kolekcija. Selekciju fotografija radio je međunarodni žiri u sastavu: RITA ZHAO, ugledna multimedijalna umjetnica iz Kine s diplomom Sveučilišta Berkeley iz područja umjetnosti, BRANIMIR KARANOVIĆ, cijenjeni profesor fotografije na Grafičkom odsjeku Fakulteta primijenjenih umjetnosti iz Beograda i BORISLAV BOŽIĆ, predsjednik Fotokluba Rijeka.

Žiri je za izložbu odabrao 89 pojedinačnih fotografija i dvije kolekcije od 88 autora. Po sadržaju fotografija i lokacijama snimanja obuhvaćen je cijeli planet. Autori su svojim pristupom „hvatali“ prirodu i njene trenutke u najsuptilnijim estetiziranim izdanjima. Vrlo je često na fotografijama prisutan plemeniti suodnos čovjeka i prirode, čovjeka i vode. Imamo autora koji su snimali inscenirane situacije s vodom ili njenim derivatima kako bi poslali određenu poruku.


Iz uvodnog govora predsjednika fotokluba:

Sve prispjele fotografije mailom su poslane članovima žirija u Peking i Beograd. Članovi su fotografije ocijenili, a one koje su dobile najveće ocjene uvrštene su u izložbu. Pobjednik natječaja je Stuart CHAPE iz Samoe sa svoje tri fotografije: Reef shark and coral, Rock pool i Svalbard, a njegova fotografija Rock pool osvojila je Grand prix

Od srca vam preporučam da pogledate fotke iz čitavog svijeta na stranici fotokluba Rijeka

Ovdije je tek par slika sa otvaranja izložbe. Ljepotu slika nije moguće pokazati fotkanjem u galeriji.


Uvodna riječ

Izložba Treći element

Izložba Treći element

Izložba Treći element


Grand prix Stuart CHAPE_Rock pool

Izložba Treći element, Grand prix


Za kraj moja malenkost sa slikom Osjetiti vodu.
Prilikom fotkanja vodila me misao: Kako slikati vodu? Dali slikati indirektno slikajuči život na vodi, odraze na vodi, vodene površine, zalaske... Najizazovnija mi je bila ideja slikati tako da vodu osjetimo kroz igru svjetla kojim se igra u moru, kroz igru oblicima oblutaka na dnu. Osjetimo da je tu i to je sasvim dovoljno.
U istom okviru ispod moje slike postavljena je fotografija Damira Borčića-Missoni boje, koja pokazuje gomile plastičnog otpada na obali. Zajedno, fotografije rječito govore o vodi, nebrizi i potrebi zaštite prirode i okoliša.

Izložba Treći element

Osjetiti vodu

Ako nevidite čitav tekst rješenje je
Držati CTRL i skrolati iznad stranice



Video sa otvaranja izložbe





Post je objavljen 20.09.2014. u 15:15 sati.