Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Ekstremna čokoladna torta



Sastojci:

Za biskvit:
350 grama šećera
220 grama oštrog brašna
120 grama kakaa
1,5 žličica sode bikarbone
1,5 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
1 jaje
1 šalica mlijeka
4 žlice ulja
250 ml kipuće vode

Za kremu:
170 g maslaca
300 g šećera u prahu
200 ml mlijeka
150 g kakaa

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 C i pripremite dva okrugla kalupa za torte.

2. U zdjeli dobro pomiješajte šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.

4. Dodajte jaja, mlijeko i ulje te električnom miješalicom miješajte oko 3 minute.

5. Ulijte kipuću vodu i sve pomiješajte kuhačom.

6. Jednako raspodijelite u dva kalupa za torte.

7. Pecite 30 do 35 minuta. Ostavite da se ohladi, a potom izvadite biskvit iz kalupa kako bi se potpuno ohladio.

8. Električnom miješalicom miksajte maslac dok ne postane pjenast.

9. U maslac umiješajte kakao i šećer te mlijeko. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

10. Premažite biskvite kremom i ostavite tortu da se hladi u hladnjaku najmanje 3 sata.

>> Fina torta - krem sir i čokolada

>> Recepti 'Priče o čokoladi'

Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslao je Jan iz Ptuja u Sloveniji. Hvala Jan :)

Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com, a svakog petka najbolji će biti objavljen.




Post je objavljen 19.09.2014. u 06:00 sati.