Ekstremna čokoladna torta
Sastojci:
Za biskvit:
350 grama šećera
220 grama oštrog brašna
120 grama kakaa
1,5 žličica sode bikarbone
1,5 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
1 jaje
1 šalica mlijeka
4 žlice ulja
250 ml kipuće vode
Za kremu:
170 g maslaca
300 g šećera u prahu
200 ml mlijeka
150 g kakaa
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 C i pripremite dva okrugla kalupa za torte.
2. U zdjeli dobro pomiješajte šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
4. Dodajte jaja, mlijeko i ulje te električnom miješalicom miješajte oko 3 minute.
5. Ulijte kipuću vodu i sve pomiješajte kuhačom.
6. Jednako raspodijelite u dva kalupa za torte.
7. Pecite 30 do 35 minuta. Ostavite da se ohladi, a potom izvadite biskvit iz kalupa kako bi se potpuno ohladio.
8. Električnom miješalicom miksajte maslac dok ne postane pjenast.
9. U maslac umiješajte kakao i šećer te mlijeko. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
10. Premažite biskvite kremom i ostavite tortu da se hladi u hladnjaku najmanje 3 sata.
>> Fina torta - krem sir i čokolada
>> Recepti 'Priče o čokoladi'
Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslao je Jan iz Ptuja u Sloveniji. Hvala Jan :)
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com, a svakog petka najbolji će biti objavljen.
Post je objavljen 19.09.2014. u 06:00 sati.