Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

OTVORENO PRVENSTVO PLOČA U STRELJAŠTVU U SAMOKRESU I REVOLVERU

Danas se u organizaciji streljačkog kluba "Prestige" iz Ploče, te u suorganizaciji Udruge branitelja grada Ploča, uz sponzorstvo Grada Ploča, povodom obilježavanja akcije "Zelena tabla Mala bara" održalo 14. ekipno i pojedinačno prvenstvo u samokresu i pištolju velikog kalibra u bivšem vojnom skladištu Dračevac u Stablini (nekada lučko skladište "B" materije).
Dosada se ovo natjecanje održavalo na Baćinskim jezerima, ali je zaključeno da to strelište nema više uvjete za streljanu, te je pronađena ova idealna lokacija, koja ima iznimno visok stupanj sigurnosti, a udaljena je od naselja i zaštićena okolnim brdašcima tako da se pucnjevni ni ne mogu čuti niti smetati ikom.

Na natjecanje se prijavilo oko 40 natjecatelja iz doline Neretve, Splita, Solina, Makarskog primorja, Šibenika i Pelješca.

Najuspješniji su bili Splićani, a pobjednu je odnio Goran Pupić iz Splita u finalnom raspucavanju protiv Ante Šuše (inače bivšeg pripadnika Legije stranaca) iz Solina.

Najbolje plasirani Neretvanin na dvojboj raspucavanju je bio Bruno Medak iz Borovaca kojem je to bio prvi nastup u ovakvoj vrsti natjecanja (raspucavanje u čunjeve u dvobojima nakon preciznog gađanja) i koji je zauzeo 4. mjesto.

Natjecatelje su posjetili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča Davor Mihaljević i glasnogovornica Grada Ploča Lora Lovrić.

Prijava za natjecanje i druženje poznanika iz gotovo cijele Dalmacije
Image and video hosting by TinyPic

Glasnogovornica Grada Ploča je zastupala miroljubive stavove glede oružja.....
Image and video hosting by TinyPic

...... što nije bilo lako obzirom na borbeno raspoložene zagovornike

Image and video hosting by TinyPic

Radi umirenja javnosti glede brige za sudbinu i sigurnost glasnogovornice, valja istaknuti da je jurišna puška na fotografijama zapravo airsoft verzija Kalašnjikova (izbacuje plastične kuglice, a ne prave metke)

Post je objavljen 13.09.2014. u 23:59 sati.