Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

5 najboljih čokoladnih država!



Kada razmišljam o najboljoj čokoladnoj zemlji, uvijek mi prvo na pamet padne Francuska, zbog njihovog istančanog osjećaja za hranu i prirodnim trudom da je učine savršenom.

Među top čokoladne države uvrstila bi još i Belgiju i Švicarsku, ali nikada se u tom kontekstu ne bih dosjetila Sjedinjenih Američkih Država. Ipak, International Business Times, među 5 najboljih čokoladnih država smatra i SAD.

>> Zaputite se u jednu od čokoladnih destinacija

Evo koga je sve jedan od najčitanijih poslovnih portala na svijetu, uvrstio na ovu poželjnu listu.

1. Njemačka

Nijemci su strastveni konzumenti čokolade, drugi na svijetu po količini godišnje pojedene čokolade. Žele najbolju kvalitetu, a nekoliko tamošnjih proizvođača slakiša stalno poboljšavaju standarde i poznati su u svijetu po luksuznim kreacijama. Kako piše IBT, Njemačka uvozi kakao iz osam država, a tamošnji najbolji brandovi su Sarroti, Kinder Schokolade, Ritter Sport, Alpia i Milka.

2. Švicarska

Švicarske čokolade su uvijek među najbolje rangiranima. U prosjeku, Švicarac godišnje pojede oko 10 kilograma čokolade. Među njihovim najboljim brandovima su Lindt, Toblerone, Swiss Army, Glando i Cailler Nestle.

3. Francuska

Francuzi rado osmišljavaju jedinstvene dizajne čokolade koje proizvode, a mnogo ulažu i u najbolju kvalitetu kakaa. Najbolji francusku brandovi trenutačno su Richart i Valrhona.

4. SAD


SAD je najveći svjetski proizvođač čokolade na svijetu. Najviše čokolade ondje proizvedu tvrtke Hershey, Twix, Dagoba i Snickers.

5. Belgija


Belgijske čokolade sinonim su za luksuz i kvalitetu. Među premium proizvođače uvrstila se poznata Godiva. U Belgiji se nalazi oko 2.000 čokolaterija koje osim Godivinih čokolada, prodaju još neke popularne belgijske brandove, poput Floranne i Nirvane.

Prošlog je tjedna na Međunarodnom Salonu čokolade izabrana najbolja čokolada na svijetu 2014. godine. A nije proizvedena niti u jednoj od navedenih država. O čijoj se čokoladi radi, čitajte sutra na blogu!


*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Mast Brothers

Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com




Post je objavljen 16.09.2014. u 06:00 sati.