Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

SDP -ovka IRENA DRAGIĆ POTPISALA PETICIJU ZA PREIMENOVANJE HRVATSKIH NAZIVA ULICA U TALIJANSKI NAZIV

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SDP -ovka IRENA DRAGIĆ POTPISALA PETICIJU ZA PREIMENOVANJE HRVATSKIH NAZIVA ULICA U TALIJANSKI NAZIV


Irena Dragić kao predstojnica zadarskog HZZ prima plaću i protiv je hrvatskih naziva

SDP-ovka Irena Dragić predstojnica zadarskog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i članica zadarskog gradskog Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra je potpisala peticiju za preimenovanje hrvatskog naziva Široke ulice u talijanski naziv Kalelargu.

DOGOVOR OKO PREIMENOVANJA KALELARGE: Prije Gradskog vijeća, prijedlog mora proći kroz Odbor

http://www.zadarski.hr/vijesti/clanak/id/274/dogovor-oko-preimenovanja-kalelarge-prije-gradskog-vijeca-prijedlog-mora-proci-kroz-odbor-

Danas je u "Maloj vijećnici" održan sastanak predstavnika građanske inicijative "Svi za Kalelargu" s predstavnicima gradske uprave i Gradskog vijeća Zadra, nakon kojega su iz građanske inicijative poslali obavijest medijima. Konstatirano je, stoji u priopćenju, da je Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra zaprimio zahtjev s prijedlogom o izmjeni naziva Široka ulica u Kalelarga 15. svibnja, a 9. rujna zahtjev je uz vlastoručne potpise dopunjen imenima podnositelja.

Na današnjem je sastanku odlučeno da će "Odbor definitivno donijeti odluku i glasovati o podnošenju prijedloga Gradskom vijeću prije prve sljedeće sjednice". Iz građanske inicijative podsjećaju da su članovi Odbora Rade Šimičević, Irena Dragić i Aleksandar Švenjak potpisali peticiju za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu, te da će uz njih odlučivati još i Bruno Milin i Josip Vlahović.

Hrvoje Bajlo, Boris Marin, Tamara Šoletić i Nenad Marčina iz građanske inicijative "Svi za Kalelargu" u gradskoj su vijećnici razgovarali s Radom Šimičevićem, predsjednikom nadležnog Odbora Gradskog vijeća, Majdom Mikulandrom, zamjenicom pročelnice Ureda Grada i Ivanom Dadić iz odnosa s javnosti.


U Zadru, 9. rujna 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Post je objavljen 09.09.2014. u 16:45 sati.