Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Čokolada koja će vas podsjećati na zaslađeni ljetni dan u prirodi



Slovenska tamna čokolada sa suhim malinama ‘Mistica’, proizvođača Gorenjka, sadrži 53 % kakaa i 2% suhih malina, navedeno je na lijepo dizajniranom omotu.

Već prilikom otvaranja kartonskog pakiranja, osjeti se dostojanstveni miris kakaa, pomiješan s osvježavajućim malinama. Dobar je to znak.

>> Ja sam odrasla na Krašu

Iako u njoj malina ima svega dva posto, veoma su se dobro stopile, kako u mirisu, tako i u okusu ove čokoladne poslastice.

Vizualno, tabla je razdijeljena na veće kockice na kojima je otisnut kakao. Na jednoj piše godina nastanka njezina proizvođača 1922., a tu je i urešeno slovo ‘G’, simbol proizvođača Gorenjka. Sve izgleda uredno i sa stilom.

Privlačan miris te snažan i milozvučan lom (‘snap’) bio je dobar znak da bi ova čokolada mogla biti sasvim pristojnog, ako ne i boljeg okusa.

Tako je u bilo. Evo što sam okusila:

Konkretna i čvrsta kockica sasvim se polagano i s dozom svilenkastosti topi u ustima. Kakao odmah preuzima okusne pupoljke, a tek malo kasnije, kad je proces topljenja sasvim pri kraju, do jasnijeg izražaja dolazi reski okus suhih komadića iščekivane maline. Sasvim diskretno, ali opet dovoljno jasno i konkretno, maline daju do znanja da su tu, skrivene u crnoj masi tamne čokolade. Okus u ustima ostaje dugo, snažan je i ne povlači se samo tako.

Nakon što probate kockicu Mistice, dugo ćete u ustima imati osjećaj fine čokolade koja će vas pomalo podsjećati na kakav zaslađeni, lijepi ljetni dan kada ste u prirodi uz čokoladni desert jeli maline. Ne propustite svoju kockicu ove fine čokolade.

Gorenjkina Mistika definitivno je jedna od čokolada koje uvrštavam na svoj popis blagdanskih poklona dragim ljudima.


*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Ivana Domitrović


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com


Post je objavljen 11.09.2014. u 06:00 sati.