Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledizvana

Marketing

Ni pas ne će piti vodu iz kupljene boce

Danas je krasan sunčan dan kasnog ljeta. Na nebu ni oblačka, temperatura oko 22C, lagani vjetrić pirka šumom. Moj sin, naš pas Simon i ja krenuli smo na pješačenje pješačkom stazom Bruce Trail, koja se u duljini od oko 900 km proteže od Niagare do vrška poluotoka Bruce koji dijeli jezero Huron od Georgian Bay-a, u Jugozapadnom Ontariju. Ne, nije nam namjera bila da propješačimo cijelu stazu, nego odabrasmo dio do kojeg se ne moramo predaleko voziti, s namjerom da pješačimo oko dva sata, daleko od prometa i gužve.

Energično smo pješačili oko sat vremena stazom koja se najprije spuštala zajedno s potokom nabujalim od nedavnih kiša (ime potoka Silver Creek me podsjeća na tragače zlata ...), a kad smo malim mostićem prešli na drugu stranu potoka, staza se počela uspinjati na brijeg. Put je bio prošaran sunčanim i sjenovitim dijelovima, ali bilo je oko podneva i mi ljudi smo se znojili, a pas je dahtao. Tu smo zastali da se malo odmorimo prije nego krenemo natrag.
Kao pažljivi vlasnik psa, ponio sam sobom zdjelicu i bocu kupovne vode koju sam dohvatio izlazeći iz kuće. Sada sam natočio psu vodu u zdjelicu, da se napije po ovoj vrućini (Simon je 8 mjeseci stari labrador i još ne zna piti izravno iz boce). Pas je dva-tri puta liznuo vodu - i odustao!
Nakon kratkog odmora, krenuli smo natrag. Kad smo došli do parkirališta na kojem je bio naš auto, ponovo sam Simonu dao vode, no on ju je samo pomrisao, i nije htio ni liznuti. Čudno da nakon dva sata planinarenja po toplom suncu (a Simon još k tome ima krzno crnije od ugljena) pas nije žedan.
Ukrcali smo se u auto i nakon pola sata bili kod kuće. Čim je ušao u kuću, Simon je sunuo prema svojim zdjelicama i počeo halapljivo piti vodu kao da je upravo pregazio Saharu.

Dakle, pas je bio JAKO žedan ali nije htio piti vodu koju smo kupili u boci!!! Misleći o tome prisjetih se da se to već i prije dogodlo, samo nisam prvi put obraćao pažnju na to.

Zanimljivo pitanje je - što je u toj kupovnoj vodi da ju pas prepoznaje kao nepitku? Ili je Simon razmažen pijući vodu filtriranu reverznom osmozom iz našeg kućnog filtera?

Ne znam odgovor, ali za svaki slučaj ne ću piti vodu iz kupovnih flašica ako imam bilo koju drugu mogućnost. A to preporučujem i vama.

Post je objavljen 07.09.2014. u 21:59 sati.