Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Ima se, može se

Država nema novca za asistente u nastavi i neprestano naglašava kako nije njezina dužnost plaćati troškove putovanja učenika do škole. Ali zato država ima milijardu i 200 milijuna kuna za biskupe i svećenike svake godine.
Država kaže da će obnova kuća nastradalih u poplavi potrajati neko vrijeme jer da se ne može raditi ništa mimo zakona, a za promjene zakona treba vremena. Država je preko noći promijenila propise i zakone kako bi suci, saborski zastupnici i tko zna tko još mogli u povlaštene mirovine i na odmor u državna odmarališta.
Država tvrdi da nema više novaca za zdravstvo kako bi se popravila kvaliteta liječničke skrbi. Novaca za nove automobile i mobitele država ima u neograničenim količinama.
Država tvrdi da nema novca za pomoć socijalno ugroženim građanima, nezaposlenima i umirovljenicima na rubu egzistencije. Ali je zato široke ruke u otpisu poreza , dugovanja i isplaćivanju subvencija onima koji imaju jahte, dvorce i helikoptere.
Država one koji su pokrali njenu vlastitu imovinu šalje u Sabor. One koji su cijeli život radili da bi nešto stekli i imali država će nagraditi otimačinom dijela onoga što su stekli.
No, država jako dobro zna što i do koje mjere može raditi.
A na ovome se sigurno neće zaustaviti.

Post je objavljen 07.09.2014. u 18:23 sati.