Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

USPJEŠNA RADNA AKCIJA - NASTAVAK SLIJEDI

Danas se održavala radna akcija nasipavanja i uređenja poljskog puta na predjelu „Seget“ uz Norin. Radnoj akciji se odazvalo 17 ljudi – vlasnika zemalja koje se nalaze na tom području.
Kako je vrijeme prethodnih dana bilo vrlo kišovito, obilne kiše su otežale održavanje radne akcije, ali se ipak pokazalo da se može dosta posla obaviti unatoč mokrom tlu i mokrom materijalu za nasipanje.

U danima koji su prethodili radnoj akciji, angažiran je mali kamion koji je dovezao na put 48 kubičnih metara jalovine, te mali bager – sve za popunjavanje najkritičnijih mjesta na nižim kotama kako bi se omogućio dolazak većem kamionu.

Na sam dan radne akcije je nasuto još 50 kubičnih metara jalovine velikim kamionom, a kojim materijalom se temeljitije vršilo nasipanje potrebnih dionica.

Radna akcija se inače financira doprinosom samih vlasnika zemalja (200 kn po osobi) te s pomoću donacije Grada Metkovića.

Radna akcija će se održati još jedan dan idućeg tjedna kada se procjeni da vremenska prognoza bude povoljna za nasipanje ostatka materijala (još oko 150 kubičnih metara jalovine), o čemu će se obavijestiti vlasnici telefonskim putem te putem plakata.

Po završetku radova objavit će se popis svih osoba koje su dale novac za izvođenje radova.

Zasada se kao zanimljivost može istaknuti da je najstariji sudionik radne akcije bio 82-godišnji Zvonko Nikolić „Grize“ koji radnim elanom nije zaostajao za znatno mlađim sudionicima.

Pozivaju se vlasnici na tom području koji još nisu izvršili uplatu po 200 kn da to izvrše kako bi se radovi mogli izvršiti po planu

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 06.09.2014. u 23:40 sati.