Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Svijet nogometnih managera

Poceli su treninzi u novoj sezoni u hokejskom klubu. Mladju djecu ili onu koju malo dalje zive dovoze roditelji, pa obicno ostaju pogledati trening. S tim roditeljima znam uz hokejsko igraliste tu i tamo porazgovarati o vremenu, sportu, poslu… Otac jedne djevojcice, koja igra u cetvrtoj ekipi u kategoriji do dvanaest godina (imamo ih sedam!) je nogometni manager. To znaci da za igrace sklapa ugovore s klubovima. S njime znam tu i tamo popricati o nogometu. Prosle srijede smo pricali o godisnjem.

Kaze da je ove godine otisao s obitelji u Cannes. To mu je zgodno, jer se tamo okupljaju svi bogati vlasnici nogometnih klubova. Seici, magnati, milijarderi, okupljaju se tamo sa svojim jahtama. Njihove Lamburghinije, Ferrarije i ostala auta, doveze brod ili avion, pa se onda oni tamo vozikaju. Zalio mi se da je tamo uzasno skupo, ne mozes proci da ne potrosis 500 eura dnevno. Bili su tamo tri tjedna.

Usred razgovora prekinuo ga je telefonski poziv, zvao ga je trener Dinama iz Moskve. Iz razgovora sam zakljucio da mu se trener zali na nekog igraca. Manager mu odgovara da je u pravu i obecaje mu da ce on ozbiljno razgovarati s tim igracem, jer se ne smije ponasati kao rock zvijezda nego kao nogometas.

Nakon razgovora manager mi je objasnio o cemu se radi. Prodao je ovo sezone dva igraca u Dinamo iz Moskve, ali jedan od te dvojice se dao malo zesce u ruski nocni zivot, pa trci za suknjama i vodkom umjesto za loptom. U nedjelju lose igra, a onda treneru jave da su ga prosle noci vidjeli po klubovima. To je za managera nedopustivo ponasanje. Pogotovo zato sto on poznaje vlasnika kluba. To je jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji, a osim toga je prijatelj iz djetinstva Vladimira Putina. Jednom je bio kod njega u posjetu. Iz ureda se nalazio veliki restoran, a iza restorana dvorana za onaj drugi hokej, na ledu. Moj manager je gledao kako vlasnik kluba, Vladimir Putin i ostale glavonje igraju hokej na ledu. Tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta. Osiguranjem. Manager je zakljucio da je onom igracu bolje da se popravi, jer on ne moze dopustiti da mu njegovo neodgovorno ponasenje ugrozi vezu s vlasnikom kluba.

U medjuvremenu djevojcice su skupljale loptice i spremale se za haklec.


Post je objavljen 05.09.2014. u 12:04 sati.