Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Optimizam...

Optimizam...
Najvažnije je biti uvjek nasmijan, dobre volje i slati dobre vibracije.
Noćas umjesto plahte uzela sam dve deke. Širom otvorene prozore u sred noći sam veselo nogom šutnula da se cijela kuća tresla.
Vedra i nasmijana istrčala sam u ranu zoru u divno letnje jutro. Umivanje je bilo kao mačka repom, a vežbanje trčanje niz i uz stepenice po debele čarape, pulovere i jaknu. U sebi sam pominjla metereologe koji dugoročnu prognozu čak od tri sata, promašili.
Samo veselo...Kokice silikonke pokisle ispod perja, koka primadona uvredjeno nije izašla iz svoje spavaonice, petao omašio svoj posao prvi put. Raduju se i purice deru se kao da ih kolju, traže sunce.
Mališani, pilići, domaći, pa prostaci, uvukli se u slamu i samo gvirkajukad će doručak. Što oni znaju šta je optimizam, njima sve lepo.
Smokva se tek narogušila. Pobacala na mene zrele smokve. Mahnula sam joj veselo, ona podmetnula neki svoj plod pod moje noge, te ja u stilu balerine zaplesah radostan ples.Panično se uhvatih za granu i ona me okupa sa 2-3 litra rose. Kažu to je zdravo.
Ona pokošena travica koja se trebala osušiti pa pokupiti, a neko imao druga posla, pretvorila se u zelenu lepljivu masu koja je skočila na farmerke planirajući da tu ostane i posle kuhanja u perilici...
Veslo, mokra do gaća, vratila sam se u raj letnje kuhinjice. Jež je imao iste namjere, neko mu je otvorio vrata, pa se poslužio mojim doručkom.
Ništa, ja sam optimista. Kiša je normalna pojava, reče mačak Albi sjurivši se sa tavana mokar kao miš. Ne znam zašto se kaže miš jer ni mačak ne izgleda previše suho... Da li ste videli capice mokrog mačka po pločicama u kuhinji?? Možda bi neko rekao da je to poetično, uradio fotke da ti pamet stane, ali ja sam uzela metlu u ruke. Albi je to shvatio kao otkaz doručka, a meni je došlo da sjednem na tu metlu i odletim u krajeve gde je leti sunce i toplo...
U novinama piše da je uvjek tako bilo, kišna leta, oluje,tuča, hladnoća, ali smo mi zaboravili. Nisam znala da sam tako mlada.
Samo pozitivne misli i osmeh na lice.


Leto je prošlo.
-Nije
-Jeste
-E baš nije, videćeš ti.
-Odoh ja ovi se samo svadjaju, a leto nije ni došlo..


Post je objavljen 04.09.2014. u 09:55 sati.