Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Moj poraz je već teoretski objašnjen

Što reče kolega na twitteru, dobra večer usprkos svemu ekipo. Cijeli dan promišljam, žvaćem i ispljujujem polemiku što sam jučer pronašao u arhivi Sueddeutsche Zeitung, totalno glupo i besmisleno, umjesto da se bavim egzistencijalnim pitanjima, da sam koncentriran na dežurstvima mature, da telefoniram od veze do veze ne bi li slučajno koja odvezala nadu za posao, mada je sve znam već prodano i nijedno postojeće pravo radno mjesto nije dano u javnost, poslije će se isfintirati zakonske obveze kad nikom ne bude više važno.
Profesor Negri je bio jedan od onih koji su me oblikovali, poticao je moju ludost i bio jedan od onih što su me uvjerili u dužnost i mogućnost radikalnih promišljanja i promjena. Ostario je i izgubio polemiku s jednim mojim bezobraznim vršnjakom, profesorem filozofije Koreancem u Berlinu, svi argumenti mu stoje, koliko god se ja uvjeravao u suprotno,ovo sranje od površnog sustava nadmoćno je svim argumentima o mogućnosti ne samo revolucije nego i razumnih poboljšanja istog.



Točno je da sustav posjeduje mogućnosti uvjeravanja gubitnika da su oni krivi što su luzeri, a ne sustav, točno je da je žešća pobuna neostvariva jer sustav generira međusobno iscrpljivanje i natjecanje pojedinaca unutar vlastitih firmi,
ma i prihvatljivi kontraargumenti jednog od mojih mladalačkih uzora vrijede možda za Njemačku ili Italiju, za Hrvatsku sigurno ne.
Sat vremena sam proveo u Opatiji, ne znam zašto al samo dvije kupačice su mi skrenule pozornost, nisam ih smetao u moru, a tu je za dopunu i jedna riječka cura iz izloga.




Post je objavljen 03.09.2014. u 22:05 sati.