Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Japanska MuDA u Hrvatskoj :D


IgreKlik - Igrice online

Japanska umjetnička skupina MuDA iz Kyota predstavit će se danas 30. kolovoza u Dubrovniku i u utorak 2. rujna u Zagrebu

IgreKlik - Igrice online

subota, 30. kolovoza 2014 / 21:00 / Japanska plesna skupina MuDA, Kyoto ( Japan) u Dubrovniku, Art radionica Lazareti

Umjetnička skupina MuDA prvi puta gostuje u Europi na turneji po Hrvatskoj i Bugarskoj. U Art radionici Lazareti će se predstaviti plesnim komadom RITES OF CIRCULATION koji se bavi temom sraza života i njegova tijeka, a prikazat će ga suglasjem plesa, glazbe, vizualnih umjetnosti, svjetla i prostora. Na europskoj su turneji pod pokroviteljstvom Japan Foundation, a u Dubrovniku gostuju u suorganizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice, u organizaciji Art radionice Lazareti i uz podršku Dubrovačkih ljetnih igara.


[MuDA]
Umjetničku skupinu MuDA osnovalo je nekoliko raznorodnih umjetnika okupljenih oko plesača, koreografa i redatelja QUICK-a u ljeto 2010. Žive i rade u Kyotu a skupina uključuje i članove kao što su Toru Yamanaka, skladatelj i DJ i Shinta Inoue, suvremeni umjetnik / umjetički direktor.
Osnovna ideja grupe je doseći nepoznato područje baveći se fizičkim i osjetilnim ograničenjima i prevladavajući ekstremna ograničenja koristeći pritom razne umjetničke forme kao što su ples, glazba, projekcije, likovne umjetnosti ... u svojim nastupima spajaju suvremene tehnologije i tradiciju. Trenutno su najpoznatija umjetnička skupina ove vrste u Japanu.

[concept] [koncept]
Svemir u kojem živimo je bezgraničan i nemjerljiv. Nebrojive i neobjašnjive stvari događaju se iznenadno i bez postavljenih pitanja. Srazovi, sudari i eksplozije se ponavljaju, stvaraju učinak, a stres se prenosi na nešto drugo i buja dok ne pređe na sljedeću stvar. U tome svijetu, u vremenu bez objašnjenja, čovječanstvo se kreće prema nečemu jednako golemom poput svemira, poput nečijeg sna i žudnje. Mnogi od nas ne umiju živjeti sami duboko u planini. Ne možemo izliječiti nečiju bolest ili ranu za tren oka. Ne možemo živjeti sami niti bez materijalnih stvari. Mnogi ljudi u ovome su društvu pod stresom zbog suočenja sa značajnim pitanjima i informacijama, međusobno se bore, nadahnjuju i bivaju nadahnutima; istodobno vodeći u napetost, represiju, prekide i poremećaje. Teško je kretati se prema naprijed pod svim tim stresom. Toliko je teško da se ponekad zapne na mjestu, ostane stajati ili se padne. Ali ako se ostane na mjestu, onda je tu kraj priče. Ako se zapne, morat će se eksplodirati. Ako se padne, mora se ustati. Ako noge stanu, mora se nastaviti kretati. Jednako poput svemira prenosimo stres i kroz stres se razvijamo. Kad se borimo i migoljimo, izazivajući stres na evoluciju i napredak, tada nastaje najvrijedniji trenutak života. Nastojimo zadržati svijet života, ritam svemira i ples života koji prenosi stres.

Construction // produkcija : MuDA
Dance/Choreography // koreografijaQUICK ýKazushige Uchida ýRyu Mieno ýCHIBIGUTS ýShin Degawa
DJ/Sound design // DJ / dizajn zvuka Toru Yamanaka
Stage design/GM // scena Shinta Inoue
Stage management/PA // voditelj sceneAyumu Okubo
Lighting design // dizajn svjetla Ryoya Fudetani
VJ/Video programing // video / VJ Yoshinori Takeuchi
Body paint : Shin Degawa
Concept/Direction // koncept i režijaQUICK
Assistant direction // asistent redateljaKazushige Uchida
Advertising design // dizajn promotivnih materijalaRyu Mieno
Production management // producent Haruka Akiyama

Cijena ulaznice 70 kn; rezervacije i informacije na arl@du.t-com.hr i 020324633
Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na ulazu.

IgreKlik - Igrice online

Utorak, 02. rujna 2014 / 21:00 / performans / Japanska plesna skupina MuDA, Kyoto ( Japan) u Zagrebu, Scena Amadeo

Japanska plesna skupina MuDA na svojoj prvoj europskoj turneji predstavlja senzacionalni vanžanrovski performans koristeći razne oblike umjetnosti, poput plesa, glazbe, video projekcija, fine umjetnosti i borilačkih vještina.

Cijena ulaznice 70,00 kn

U slučaju kiše performans će se održati u Maloj dvorani KD Lisinski !

IgreKlik - Igrice online

# vidi za MuDA u Hrvatskoj

MuDA, službena stranica

MuDA u Dubrovniku

MuDA u Zagrebu

# vidi za Japan u Hrvatskoj - hrvatsko - japanski centar

IgreKlik - Igrice online


Post je objavljen 30.08.2014. u 19:20 sati.