Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Preminuo Ivan Ivančić, trener koji je stvorio Sandru Perković

Legendarni atletski trener Ivan Ivančić preminuo je iznenada u četvrtak navečer u 77. godini na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Atletika je izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače na našim prostorima. Iznenada, u 77. godini, preminuo je legendarni trener Ivan Ivančić. Posljednjih dana bio je smješten na internoj intenzivnoj, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj, gdje je u četvrtak navečer i preminuo. Još uvijek se ne zna točan uzrok smrti.
Ivančić je rođen u Grabovici 6. prosinca 1937. godine, a u svojoj bacačkoj karijeri nastupio je na svim velikim natjecanjima, osvojio je dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.
Kako na svojim stranicama piše Atletski klub Agram, Ivančić je na prvom Svjetskom atletskom prvenstvu bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana.
Ivančić je 'stvorio' diskašicu Sandru Perković, s kojim je osvojio europsko i olimpijsko zlato, ali i pobjedu u Dijamantnoj ligi. No, osim Sandre, Ivančić je trenirao i brojne druge sjajne bacače koji su se istaknuli vrhunskim rezultatima poput Ivane Brkljačić, Edisa Elkasevića, Valentinu Sršu i mnoge druge.
Ovog ljeta je dobio šestog svjetskog prvaka kojeg je on oblikovao - Martina Markovića, koji je prije nešto više od mjesec dana u SAD-u postao svjetski juniorski prvak u disku. Od njega je Ivančić želio stvoriti novu Sandru Perković.
- Poznavajući njega, novih planova sigurno nije nedostajalo i sam je u više navrata spomenuo kako je idući veliki cilj za njega Rio i Olimpijske igre 2016. Nažalost, njih neće doživjeti, ali zasigurno će njegov trenerski rad i uspjesi koje je postigao ostati zapamćeni za sva vremena - navodi Atletski klub Agram.

Post je objavljen 29.08.2014. u 08:57 sati.