Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Plakatiranje

Često puta uspjeh određene manifestacije ovisi o umješnosti organizatora da privuku posjetitelje. Neke od metoda su pomoću dijeljenja letaka, plakatiranjem, konferencijama za novinare i sl. Danas se želim osvrnuti na plakatiranje.

U ljetnim mjesecima kada je i broj različitih manifestacija veći, često puta dolazi do brzog izmjenjivanja plakata na oglasnim pločama. Možemo slobodno konstatirati da osim u vrijeme izbora, svojevrsna bitka za plakatna mjesta najviše je prisutna u srpnju i kolovozu. Nažalost, u toj bitci stradava i javna komunalna oprema. Pet godina nakon postavljanja novih čekaonica u našem MO-u, početkom kolovoza po prvi su put na istima poljepljeni plakati. S obzirom na broj i poziciju plakata primjetno je kako su se plakateri zaista potrudili da upoznaju mještane i turiste s manifestacijama koje promoviraju (fotke u nastavku).

Plakati nisu prošli nezamijećeni i kod odgovornih u MO-u Varvari. Potrudio sam se saznati detalje o organizatorima, te sam u funkciji predsjednika MO-a kontaktirao predstavnike ljetnih manifestacija koje su "vrištale" s plakata. Nakon toga uslijedio je dogovor o vremenu i načinu uklanjanja reklamnih plakata s naše tri čekaonice. U ovom slučaju nismo morali kontaktirati komunalne redare.

Napominjem da i javna imovina ima svog vlasnika, te da ubuduće plakateri vode računa gdje će postaviti svoje plakate. Ukoliko to ne budu činili, očekuje ih kazna. Neka ovaj događaj bude opomena budućim organizatorima fešti u Istri. U Poreču se takvo uništavanje komunalne opreme neće tolerirati, a napose zbog toga što plakatnih pozicija ima zaista dovoljno.

 photo Plakatiranjeblog1_zps7789d4ba.jpg
Prva čekaonica uz državnu cestu 302 Baderna - Poreč

 photo Plakatiranjeblog2_zps12222e4c.jpg
Druga čekaonica s plakatima

 photo Plakatiranjeblog3_zps68557411.jpg
Čekaonica nakon uklanjanja plakata

 photo Plakatiranjeblog4_zps30523143.jpg
Druga čekaonica nakon uklanjanja plakata

Osim ovih aktivnosti, u MO je došlo do manjih radova o kojima će biti više riječi u idućem postu.

Za Mo Varvari, Robert Velenik



Post je objavljen 22.08.2014. u 19:36 sati.