Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Oslobodite svog vrtnog patuljka

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka stigla je i u Hrvatsku!

Za sada nije poznato tko su osnivači stranice na Facebooku niti koliko Fronta ima aktivnih članova, no u dva tjedna je stranicu pokreta 'lajkalo' preko pet tisuća ljudi...

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka stigla je i u Hrvatsku! https://www.facebook.com/slobodapatuljcima

Patuljak Sanjin stavio je pršut na čelo kako bi ostao neprimjećen

I Hrvatska od kolovoza svoju Frontu za oslobođenje vrtnih patuljaka ima! Pokret koji je krajem devesedetih nastao u Francuskoj je napokon stigao i u Lijepu našu, te je vrijeme da oslobodite vaše vrtne patuljke ili će vam ih pripadnici te organizacije oduzeti mimo volje.

Naime, članovi ove skupine doista djeluju ozbiljno, pa tako tijekom gotovo dvadesetak godina postojanja Fronte javnost bilježi mnoštvo akcija oslobađanja.

One najpopularnije su potpisivali pripadnici francuskog ogranka, čiji su čelnici još 1997. godine uhićeni i osuđeni na uvjetne kazne zbog otimanja više od 150 vrtnih patuljaka.

Da njihove hrvatske kolege očito također misle ozbiljno, otkriva i objava osnivača na Facebooku:
Patuljci zaslužuju slobodu baš kao i ljudi!

Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka posvetila je svoje djelovanje oslobođenju vrtnih patuljaka od vrtlarskih uzurpatora i vrtlarskog nasilja. Patuljci zaslužuju slobodu, isto tako kao što je zaslužuje i svaki čovjek.

Oni nisu nikome naudili, niti su ikad pokušali pobjeći iz vrtova svojih patuljkovlasnika, što dovoljno govori o mentalitetu i dobroćudnosti ovog drevnog naroda. Zbog toga smatramo da je ovako ponašanje prema tim nedužnim stvorenjima nedopustivo!

Vrtni patuljci nisu sretni. To je obična ljudska laž koja služi kao opravdanje za nastavak torture nad patuljcima. Kao što nisu ni vrtni. Taj su im pridjev prišili ti isti ljudi kako bi ih lakše zatočili u svojim vrtovima i iskorištavali za rad u nehumanim uvjetima. I zato smo odlučili djelovati. Djelovat ćemo brzo. Djelovat ćemo beskompromisno. Djelovat ćemo odmah!

Prije nego što oslobodimo vrtne patuljke i vratimo ih u divljinu, dajemo priliku njihovim vlasnicima da ih puste iz vrtova, terasa i kuća i prestanu gledati na njih kao na robove. Želimo pokazati svijetu da ova tiha stvorenja zaslužuju slobodu, kako bi se i oni mogli posvetiti stvarima koje ih vesele, adekvatno se školovati, baviti se sportom, loviti cure, roštiljati, kupati se, skakati padobranom ili uživati u kišnom danu uz dobru knjigu.

I zato, vrtni patuljci više nikad ne bi smjeli biti potlačeni, izloženi kiši, snijegu, ekstremnim vrućinama, napadu divljih životinja, kao ni prisilnom radu u vrtovima bez prava na plaću, pauzu za ručak, prekovremene sate te kvalitetan godišnji odmor. Vrijeme je da stanemo na kraj vrtlarskom lobiju kako bi patuljci napokon osjetili slobodu i jednakost!
Sanjin u proboju

Frotna za oslobođenja vrtnih patuljaka je na svojoj stranici u međuvremenu objavila i slike prvih gnomova u bijegu, pa se istaknula i humorom jer je na čelo patuljka Sanjina stavila fetu pršuta uz sljedeću opasku:

- Vizualni znak raspoznavanja vrtlarskog lobija u Splitu je feta pršuta na čelu. Ovaj običaj poznat i kao #prsuting iskoristio je patuljak Sanjin kako bi ostao neprimjećen u prolasku do slobodnog teritorija. Sretan mu put i neka se javi kad je na sigurnom!

Što kažete? Hoćete li se pridružiti pokretu i jeste li spremni osloboditi svog patuljka ukoliko ga imate u dvorištu?

------------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/


Post je objavljen 21.08.2014. u 14:59 sati.