Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Alex, Boxi, Sushi: summa, summarum

Ukratko, bezredno iz glave izbacano, jer slijedi nužno pakiranje. Ulica u kojoj smo stanovali, Sonntagstraße uz S-Bahn stanicu Ostkreuz valjda najzanimljivija i najživotopisnija ne samo u Berlinu. Stan odlično dakle smješten, no živili smo i u boljima u Berlinu, dosta toga pokvarili radovi na fasadi i balkonu. Razumijem stanare ulice koji se žestoko većinski protive uvođenju tramvajske linije kroz nju, na kraju će vjerojatno izgubiti tu borbu no po planu je to trebalo biti realizirano još prije par godina.
Berlin, prezanimljiv kao uvijek, nikakvi vladari ga ne mogu upropastiti, oporavlja se sam od sebe. Šatorski užas zadnjih godina na Alexanderplatzu, to je valjda Bandić pokušao prekopirati od svog berlinskog kolege, no eto čak i Jelačić djeluje manja seljačija, samo je premjestio središte urbanog Berlina na druga mjesta, Berlin je ipak veličine Hrvatske i nije u tom smislu bespomoćan poput provincijskih metropola. Jasno zašto je to napravljeno, bolje da glavni gradski trgovi smrde po brzoj hrani nego da se netko dosjeti na njima prosvjedovati.
Tako je promašen bio prosvjed očajnih azilanata koji su jednu noć zauzeli teve toranj, nitko nije mario za to, i dalje su se dolje nesmetano prodavale kobasice od 1,35 eura naviše, specijalci su brzo izolirali taj vrh, par političara među ostalima tu zapažen Reinhardt iz berlinskih pirata posredovali, turisti oslobođeni s jednom uspomenom više, očajnicima osiguran izlazak bez posljedica i tko zna što još i život ide dalje.
Boxhagenerplatz, popularni Boxi sa svojom čuvenom buvljom pijacom je sigurno s tim svojim sajmom oko kojeg se okuplja zbilja zanimljiva zbirka ekstravagantnih faca iz cijelog svijeta urbaniji sad od Alexa i na njemu smo provodili nedjelje. Oko trga je sve puno međunarodnih restauranata prihvatljivih cijena, među njima se je i nekoliko veganskih, meni nezanimljih, al mora im se priznati širenje intenzivnih mirisa, začini su očito zanimljivi.
Mi smo za završni opušteni ručak izabrali sushi iz lanca Yoko lokalčića, izuzetna usluga, lijepe boje, a i sushi je bio ukusa. Izdvojio bih i čaj od jasmina kojeg inače baš i nisam ljubitelj ali je išao uz ambijent, zanimljivo, uz jelo možeš birati gratis čaj ili vino.
Što se tiče moje stranke, konačno sam uživo upoznao i jako su mi se svidjele bivše i sadašnja piratice o kojima sam već i pisao, pokret je podijeljen i definitivno sam odabrao stranu, trenutno manjinsku, koja se eto atipično za sadašnje političare zanima i za ljudska i egzistencijalna prava poput tako nesuvremenih zanimacija kao što su pravo na život ili ispunjenje temeljnih životnih potreba.
Meni su zanimljivi i psi na ulicama u hladna ljetnja jutra.
p.s.
Nije ispalo kratko i brza isprika na greškama, sve postove tipkam izuzetno brzo, ovdje stvarno nemam vremena, a i bježi mi.









Post je objavljen 18.08.2014. u 09:55 sati.