Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Idemo dalje

Institucije vlasti u ovoj zemlji već četvrt stoljeća sudjeluju u zajedničkom zločinačkom poduhvatu s bankama, korporacijama, tajkunima, crkvom i tko zna s kim još sve ne. I to protiv vlastitih građana.
Zakoni ove države dozvoljavaju tajkunima, ratnim profiterima, domaćim i stranim korporacijama, bankama da svoje automobile registriraju tamo gdje plaćaju najmanje poreze i naknade. Svojim vlastitim građanima država to ne samo da ne dozvoljava, nego ih u ime banaka, tajkuna i korporacija deložira iz njihovih domova zbog par tisuća kuna duga koje nisu na vrijeme podmirili prema tim bankama i korporacijama.
Državni inspektori progone ljude koji rade od jutra do sutra ne bi li ih uhvatili na krivoj nozi, pa im za nefiskaliziranih 10 kuna naplate globu u visini nekoliko desetaka tisuća kuna. Istovremeno, razni sportaši i sportski djelatnici koji se obilato sponzoriraju sredstvima iz proračuna se bez problema mogu prijaviti na razne svjetske adrese gdje uopće ne plaćaju porez. Dakle, oni dobivaju novac od poreza naplaćenog hrvatskim građanima, a svoje poreze plaćaju negdje drugdje i nekome drugome, ako ih uopće plaćaju.
Svakodnevno neki od ministra putem medija izjavi kako će se negdje morati uštedjeti sredstva iz proračuna. Najavljuje se štednja na liječenju bolesnika, prijevozu djece u školu, naknadama za nezaposlene i socijalne slučajeve. Istovremeno, povećavaju se subvencije tajkunima koji se bave uvozom i preprodajom, otpisuju se dugovi raznim propalim "poduzetnicima" i profiterima koji imaju prijatelje i kumove na pravim mjestima, a svake se godine i sve veće i veće sume proračunskog novca slijevaju u mješine crkvenih poglavara kojima je jedina djelatnost kritiziranje te iste vlasti koja im maže vratove kao debelim gusanima.
Sve to u ime slobode, demokracije i kapitalizma čije blagodati smo jedva dočekali svi skupa uživati.

Post je objavljen 15.08.2014. u 20:09 sati.