Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strumpf-usklicnik

Marketing

Oni ne daju Maxić



Što se to zbiva sa Dinamom? Ah, taj Dinamo, čini se da nema pravo vodstvo niti prave navijače. Il' su u pitanju gangsteri na čelu kluba ili pak navijači huligani il' šarlatani kakti klupske legende koje žele famozne izbore gdje bi srušili Njega, a nemaju strategiju vođenja kluba. Hrvatska, banditska posla, svatko ima svoj interes u tome, a obični mali navijač, nema klub, nego privatnu krčmu jednog čovjeka.

Ne vidim da se klub službeno oglasio klub u vezi novog stadiona, al' navijači, kakti odani GNK sa sjeverne tribine, itekako jesu. Neki proglas su dal' gdje oni, ne daju Maxić, odnosno ne daju da stadion ide sa toga mjesta, odnosno da se negdje drugdje gradi. Hm, racionalno gledano, ako je saniranje ili pak rušenje pa građenje, opet stadiona na istoj lokaciju u Maxiću preskupo, onda je bolje pristupiti nekim drugima rješenjima, kao što je lokacija na Kajzi ili pak na nekoj drugoj, gdje neće biti prometni krš uvijek kada se igra neka veća tekma.

Otpočetka suradnja kluba i „pomirenih huligana“ sa Mamićem nije bila dobra ideja, jer tu su samo primireni huligani koji za šaku šuškavih novčanica odlučili pokaziti svoju „navijačku čast“ prodati Mamiću u zamjenu da glume povratak publike na stadion. Nepouzdani su, prevrtljivi, huliganstvo i nasilje im je krvi, te ne mogu bez njega, jer što ne razumiju žele srušiti i fizički uništiti. Jednostavno suradnja sa huliganima nikada nije dobra, jer nisu karakterni, te se ne drže dogovorene riječi.

Tako, pak, sa svojim posljednjim proglasom su odlučili iskazati neposlušnost velikome Vođi, te su se „usudili“ misliti drugačije, nego kralj plavog salona podno maksimirske zapadne tribine. To je prvi znak neposluha i ne poštivanja dogovora sa velikim Šefom nogometa u Hrvata.

Problematika oko GNK Dinama je dosta složena, te nije jednostavno za objasniti, a kamoli napisati u kratkim crtama što sve stoji oko problema vodstva GNK Dinama. Ukratko, postoje huligani koji se kunu u ljubav prema klubu koja graniči sa fanatizmom koji ponekad ide dotle da su spremni preći tisuće kilometara i milja samo kako bi se potukli, iskazali, dokazali, skandirali svoju ljubav prema klubu. Normalnom, kršćanski odgojenom čovjeku je to pomalo čudno, te mora osuditi takvo jedno idolopoklonstvo, jer samo Gospodu Bogu, se može iskazivati najveća čast. A oni(huligani), su čak u svojim „pjesmicama“ sami sebi proglašavaju „čuvarima Katoličke Crkve“. Strašno, nešto. Kada bi je vi čuvali, raspala bi se za tri dana. Ne trebamo mi takve čuvare, naša snaga, katolika proizlazi iz svetačke predaje časnih ljudi odanih Kristu. Vaš bog je vaš klub, Strašno! Sa druge, pak strane imamo isto tako ljude sumnjivog morala koji osim, što su i sami svojedobno pohodili i gledali sa huliganima tekme Dinama, bili su ipak malo više sposobni, te su se gurali u upravljačke strukture kluba, te malo-pomalo, došli do njegov najvećeg vrha, mjesta izvršnog predsjednika. Što lažima, što muljažama, što u suradnji sa lokalnom politikom, mafijom, određenim elementima iz Katoličke Crkve, što voljom manjeg dijela navijačkog korpusa.

Eh, onda, nakon što se uzdigao iznad njih počeo je koristi navijače kao svoju privatnu vojsku, te je GNK gdje kod da je bio u Europi imao fanatične navijače, gdje je čak jedna čelnik stranog velikog kluba rekao da može sve kupiti, ali ne i ovakve navijače. Izgleda da ih je Zdravko Mamić ipak mogao kupiti, bar kolovođe, ali, međutim huligani su se previše odali svojem huliganstvu, te su počeli biti šteta za klubu. Mamić je bio prisiljen se odreći, te nije više htio financirati navijački pokret BBB, jer su mi radili više štete, nego koristi. Onda, je još počeo masovno lagati što radi i danas, te su oni huligani bili odlučili da mu kažu jedno veliko NE. I tu je geneza problema oko pitanja vodstva GNK Dinama.

Sve ovo što gledamo u i oko Dinama su samo svađe jednog uzdignutog huligana nad svim ostalim huliganima. Obični, plavi puk nema pravo glasa, te moram biti prisiljen birati između Mamića, huliganskih udruga i frakcija, te čudnovatih inicijativa. Zadnja opcija koja mu ostaje, da bude neutralan, te da ne ide u ničiji jaram. Kao, što sam ja odlučio.
m ja odlučio.


Post je objavljen 15.08.2014. u 00:39 sati.