Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Prezentacija goa u Centru mladih Grabrik u Karlovcu 13. 08. 2014.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u srijedu 13.08.2014.g. u Centru za mlade u Grabriku u Karlovcu u 20 sati održana je prezentacija GO igre.
Međunarodni dan mladih obilježava se u sklopu projekta 'Klub mladih – Centar za mlade Grabrik', a u sastavu toga udruge Carpe Diem i ULAK organiziraju Street Art Fest Karlovac – oslikavanje zidova podhodnika na Baniji. Predstavljanjem goa mladima Karlovca želimo im pružiti još jednu dobru moguću aktivnost.
Prezentaciju je, sa strane nas igrača goa, dogovorio i pripremio je Božo. Provedena je u četiri dijela.
U prvome dijelu je Božo predstavio go i govorio o pravilima igre. Služio se pokaznom magnetnom pločom uz Zvonkovo asistiranje. Pripremljene materijale na kompjutoru proicirao je na platno predstavljajući razne situacije. Znalački je odradio svoj dio.
Voditelj je predstavio Zvonka kao prezentatota strategije u gou. Ovo ogromno područje Zvonko je sveo na razumnu količinu informacija prikladnu onima koji se prvi puta sreću sa goom. Njegovo učiteljsko iskustvo u gou mu je u tome pomoglo. Tako se nije slušateljstvu izgubio u nekim, njima, nerazumljivim mudrostima.


Lijevo: Božo objašnjava, a Zvonko asistira.
Desno: Mladen se raspričao.

Božo, voditelj prezentacije, najavljuje Mladena i treći dio ovoga predstavljanja goa. Mladenu je dodjeljen taj dio kao igraču koji go igra preko 50 godina i radi na njegovu opstanku i širenju na ovim prostorima. Sukladno tome tema je bila 'Životni pristup gou'. Višegodišnje iskustvo učenja drugih iskazalo je moguće sukobe u pristupu. To se odražava u važnosti zarobljavanja kamenčića, te igri na prostor. Na putu učenja mnogi se u tome izgube i odustanu. Mladen pokazuje srednji pur i predstavlja kako je od početka to ista igra. Dobro je to odmah znati, da se izbjegnu kasniji lomovi, nedoumice i zbunjenosti. Na taj način prikažemo širinu goa, a dalje je stvar savladavanja vještina. Kao i u životu, netko nešto brže savladava, a netko ne. Tu su nam odmjeravanja kroz igru da to izboljšavamo. Označavanjem kraja svoga dijela, Mladen prepušta riječ voditelju Boži.


Lijevo: Igralo se sa zanimanjem.
Desno: Božo nešto objašnjava Mariu.

Slijedi slobodniji četvrti dio. Donijeli smo velikih i malih ploča i kamenčića, pa svi možemo praktično probati igrati. Bilo je pitanja i objašnjavanja, a i prvih partija budućih konkurenata u igri crnih i bijelih kamenčića.
Klub se zatvorio i skupina zainteresiranih domaćina i mi, koji smo prezentirali go, nastavljamo druženje u pizzeriji 'Orka'. To su situacije gdje se postižu važni dogovori. Bilo je slično i ovaj puta, a uspostavili smo i kontakte za daljnju suradnju.
Bilo je ovo zanimljivo i obećavajuće druženje u Karlovcu.

bl. Muradenu

Post je objavljen 14.08.2014. u 21:57 sati.