Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Papa Franjo u Koreji

Papa Franjo ovih dana putuje u Koreju. Njegov pastoralni pohod započinje 14. i završava 18. kolovoza. Pohod je organiziran oko 6. Azijskog dana mladih. Priključit će s toj proslavi koja započinje već 13. kolovoza, ali će njegov pohod biti ispunjen i brojnim drugim događajima. 16. kolovoza beatificirat će Pauly Yun Ji-schunga, prvog nacionalnog mučenika za katoličku vjeru i njegova 123 druga. Papin posjet događa se 25 godina nakon što je jedan papa posjetio Koreju i 30 godina nakon što je papa u drugom posjetu Koreji također proglasio svetima 103 korejska mučenika. Na posljednji dan, papa će slaviti misu za jedinstvo i mir u Koreji.

Papa će između ostalog posjetiti i Plavu kuću, tj. korejsku predsjednicu Park Geun-hye, zatim Daejon nogometni stadion (tu će se slaviti misa Azijskog dana mladih), sjemenište, svetište Solmoe, Gwanghwamun vrata u Seulu, rehabilitacijski centar Kkottongnae (tu će se pomoliti i na groblju abrotirane djece), Haemi dvorac gdje će se susresti s biskupima, Myeongdong katedralu, ...

Cijeli program putovanja može se pronaći na vatikanskim stranicama: OVDJE

Logo papinog pohoda prikazuje lađu i plamen i nadovezuje se na biblijski redak koji je moto putovanja: "Ustani, zasjaj" (Iz 69,1). Valovi se uzdižu, a plamen sjaji. Crvena i plava boja plamena simboliziraju podijeljenu Koreju. Lađa simbolizira i mučenike na kojima je osnovana Crkva u Koreji.



Post je objavljen 12.08.2014. u 15:34 sati.