Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

O princu i mandrilima

Došao u lijepu našu Hrvatsku saudijski princ, velik, mudar i bogat čovjek; priča se da ima stotine milijardi kuna na lageru. Poslao on svoju svitu da izvidi teren i zakupi mu najbolji hotel u Zagrebu, pa eto i njega. Ispričali mu savjetnici što su sve kod nas vidjeli, pa princ pozvao na divan sve visoke hrvatske državne dužnosnike i važne političare koji vode zemlju i odgovaraju narodu za to. A oni, dobra i čista srca i poštena i čista obraza, naumili u ime i na ime naroda isprositi koji zlatnik i za svoju guzicu.
Posjeo ih princ sve oko sebe na meke dušeke, podvorio im čaj i slatko, pa stao hvaliti našu domovinu pred našim mudrim glavama.
- Vidim, imate prekrasna rodna polja, mnogo rijeka i vode između njih.
Naši političari samo kimaju glavama.
- Vidim, imate prekrasno more, mnogo otoka. Imate i velika i u svijetu poznata brodogradilišta.
Naši političari opet svi kao pilići kimaju glavama.
- Vidim, imate i nove autoputeve, prekrasne i bogate šume i neiscrpne izvore vode.
Opet kimanje glavama.
- Cijeli se je naš arapski svijet izgradio i opremio iz vaših negdašnjih tvornica i bezbroj se naših doktora, inženjera i oficira školovalo na vašim fakultetima - nastavlja dalje princ.
Našim političarima se perje diglo do kristalnih lustera na stropu.
- A sad mi dovedite drogirane mandrile kojima je kirurški odstranjen mozak! - iznenada zatraži saudijski princ.
Naša vlast zinula u čudu. Stadoše se međusobno pogledavati, ne znajući što bi rekli uvaženom gostu.
Onda progovori premijer, jer se predsjednik države, kao i obično, nije htio u ništa miješati ako ne može zamparinu uzeti, a u tom se društvu do toga momenta još zapjevalo nije.
- Oprostite, svijetli prinče, na kakve to mandrile mislite?
- Na one drogirane kojima je kirurški odstranjen mozak.
- Ali, u našoj zemlji nema takvih mandrila.
- Ali, mora ih biti! - inzistirao je princ da vidi taj čudni majmunski svijet. Nastupi kratkotrajna tišina. Vidje princ da ga naši političari svi u čudu gledaju, pa im objasni.
- Imate u državi sve ovo što sam nabrojio, a uvozite hranu, ne gradite brodove, avione i vlakove, ne zarađujete od turizma, ne navodnjavate polja, ne izvozite vodu, darujete autoceste za koje ste se zadužili, školovani vam ljudi odlaze iz zemlje, bolnice vam propadaju i još ste na sve to dužni na stotine milijardi. Pa otkuda vam takvo sranje u državi ako ju ne vode drogirani mandrili kojima je kirurški odstranjen mozak!??

Post je objavljen 11.08.2014. u 15:50 sati.