Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

Aktivnosti društva

U protekla dva mjeseca bilježimo niz aktivnosti naših članova. Tako možemo izdvojiti: radne akcije, održavanje opreme, vježbe članova, operative i djece, uključivanje u humanitarnu akciju i sudjelovanje članova na natjecanju.
Rad s djecom
Odjeljenje djece je i dalje aktivno u društvu. Unatoč poteškoćama s brojem članova tog odjeljenja svaku nedjelju u 11h redovito se održavaju vježbe na radost sviju koji se tom prilikom skupe kod vatrogasnog doma.
Vježba operativnih članova
Operativni članovi također ne miruju, tako je 1.7. održana vježba s kombi vozilom. Tema vježbe bila je rad s visokotlačnom pumpom, upotreba pjene, vatrogasnih aparata, opreme, sprava, sustava veze i sveg ostalog što se nalazi u kombiju i koristi se prilikom požara i drugih intervencija. Neposredno prije vježbe izvršena je i proba Vatrotel sustava za uzbunjivanje vatrogasaca. Na vježbi je bilo prisutno 7 od 11 operativnih vatrogasaca tako da je u planu održavanje još jedne ovakve vježbe za preostale članove koji nisu bili prisutni na prethodnoj vježbi.
Humanitarna akcija
Naše društvo priključilo se humanitiranoj akciji VZO-Ravna gora. Novčanom donacijom sudjelovali smo u nabavi posebnog bicikla za dijete s posebnim potrebama.
Radne akcije
Za dan Sv. Vida održana je sveta misa i druženje mještana Kupjaka i njihovih gostiju te hodočasnika. Tom prigodom petorica članova dvd-a dovezli su i složili klupe i stolove na prostor ispred crkve te sudjelovali u podjeli hrane i pića na druženju.
Članovi također vrše i redovite aktivnosti održavanja vozila i opreme. Neposredno prije tehničkog pregleda izvršen je preventivni pregled u servisu i podešavanje kočnica kombija. U radnoj akciji petorica članova promijenili su ulje na pogonima svih pumpi te izvršili čišćenje,podmazivanje i probni rad VT pumpe s pjenom.
Zahvaljujući Mjesnom odboru Kupjak, Obrtu Oblak iz Ravne Gore, članovima DVD-a Kupjak a i mještanima Kupjaka u nedjelju 27.7. započeti su radovi uređenja dječjeg, novog odbojkaškog te košarkaškog igrališta. Početni radovi obuhvatit će poravnavanje i nasipavanje terena, izradu potpornih zidova te premještanje postojećih stupova za mrežu i rasvjetu. I ovom prilikom pozivaju se svi zainteresirani da nam se pridruže u radovima.
Radna akcija uređenja igrališta kraj doma

Radna akcija uređenja igrališta kraj doma

Vježbe i natjecanja članova
Članovi DVD-a nastupili su prošlu subotu 2.8. na ''Memorijalu Jasmina Filipovića'' u Novom Vinodolskom. Kao spomen na prerano preminulog člana DVD-a San Marino Novi Vinodolski ovo vatrogasno natjecanje održava se po 10. put, a okuplja muške i ženske natjecateljske ''A'' ekipe iz gotovo cijele Hrvatske. Za tu priliku u prošlom periodu članovi DVD-a Kupjak izveli su i nekoliko pripremnih vježbi. S obzirom na zauzeto 25. mjesto u ukupnom poretku ovog natjecanja zaključeno je da će biti i dalje potrebno održavati natjecateljske vježbe prije nadolazećeg županijskog natjecanja kako bi se pokušao ostvariti bolji rezultat.

Članovi DVD-a u Novom Vinodolslom

I na kraju pohvale svima koji su sudjelovali u ovim aktivnostima.


Post je objavljen 10.08.2014. u 20:07 sati.