Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

ODRŽANE BRZINSKE UTRKE - DOMINACIJA CRNOG PUTA - SVETI ILIJA IZNENADIO

U Opuzenu su večeras održane Brzinske utrke za startne pozicije – Kup Slobodne Dalmacije na kojem je nastupilo 35 ekipa. Ženske ekipe nisu nastupale na Brzinskim utrkama, a one sutra (četvrtak) imaju svoj Ženski Maraton lađa na kojem će nastupiti rekordnih 10 ženskih ekipa na ruti dugoj 9 kilometara od Opuzena do Metkovića.

Prvo mjesto na Brzinskim utrkama je osvojio Crni put iz Metkovića, što i nije neko iznenađenje s obzirom na vrlo temeljite pripreme i odlične rezultate na lađarskim natjecanjima ove godine na kojima su osvojili gotovo sve što se da osvojiti. Međutim potpuno iznenađenje je priredila ekipa Sv. Ilije iz Metkovića, inače debitantska ekipa koja je suprotno svim (pa i vlastitim) očekivanjima osvojila 2. mjesto.Treće mjesto je zauzela ekipa Stabline.

Iako je Metković godinama slovio kao „nelađarski“ grad, zadnje dvije godine govore upravo da Metković pomalo postaje rasadnik kvalitetnih lađarskih ekipa, a ove godine se dogodilo prvi put da prva dva mjesta na Brzinskim utrkama zauzimaju dvije metkovske ekipe. Crni put je gotovo za cijele dvije sekunde potukao ostale favorite, što upućuje i na odličnu pripremu i uigranost ekipe.

Između najbolje i najgore plasirane ekipe razlika je 12,822 sekundi. Vodostaj vode na kojoj se vesla je različit u 17 sati kada nastupa prva ekipa i 22 sata, kada nastupa zadnja ekipa, no to najboljim ekipama nije bila prepreka za ostvarivanje odličnih rezultata. Iako Brzinske utrke nisu uvijek pokazatelj spremnosti i kvalitete ekipe, one često dobro predviđaju okvirno stanje ekipe za Maraton lađa.

Favoriti ovog Maratona lađa u lađarskim krugovima koji prate rad ekipa su Crni Put, Gusari Komin i Žrnovski Galijoti i ako ne bude iznenađenja, spomenute ekipe bi lako mogle među sobom dijeliti medalje. Uvijek prisutna Stablina također vreba neku od medalja. No uvijek valja imati na umu da iz prikrajka često vrebaju i manje zvučnije ekipe koje samo čekaju grešku „velikih“.

U ovu subotu 09. kolovoza u 17 sati u Metkoviću će početi jedna od najneizvjesnijih lađarskih bitaka u povijesti Maratona lađa. Svi su već upoznati da ekipe Crnog puta iz Metkovića i Gusara iz Komina treniraju vrhunski profesionalci, da ekipe godinama marljivo rade kako u teretani, tako i na vodi. Crni put je u maloj psihičkoj prednosti jer su ove godine bili na svim natjecanjima ispred ekipe Gusara Komina, ali Gusari znaju da je u njihovim rukama velik broj zlatnih medalja i da nisu bili na svim utrkama kompletni. Gusari imaju iskustvo, a Crni put puca od želje za pobjedom. Sve u svemu malo tko može reći da će neka od ove dvije ekipe sigurno pobjediti drugu, ali će većina realno reći da će netko od njih zasigurno nositi Veliki štiti Kneza Domagoja.

Poredak Brzinskih utrka
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 06.08.2014. u 22:25 sati.