Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Malo neznanja

Što je ovo?

 photo bobice1_zps264ae6c0.jpg

 photo bobice2_zps4b8003e0.jpg

Ovaj put ne zafrkavam, niti ne testiram znanje drugih :-P stvarno ne znam kakva je ovo šumska voćkarica niti da li je uopće riječ o voćkarici ili možda nešto nejestivo.

 photo bobice3_zps64f0d68b.jpg

 photo bobice_zpsc07673e0.jpg
Da, da, znam što prvo mislite, po lišću bi možda bila brekinja, ali bobice brekinje nisu takve, jednostavno nisu :-( Mukinja isto nije, jer lišće je drugačije. Krkavina?! Nema teorije, opet lišće ne odgovara. Krušvica? Nije ni to.

Tko bi to mogao znati? Nek se javi čim prije.
Ovo sam poslikao za kraće šetnje u šumi, na nevelikim nadmorskim visinama, to su praktički još bregi, a ne planina. Vjerojatnu ću još posjećivati to mjesto baš da vidim kako se razvijaju plodovi.

Ovo mislim da znam što je, iako ništa nije sigurno:

 photo povrce2_zps38a7757c.jpg
Butternut tikve, bijela domaća kuruza (mlečeci) i radič „pan di zucchero“

 photo povrce_zps1ba57563.jpg

 photo mlececi_zps5740be99.jpg
Dok gledate ove slike mlečeci su već izbrisani iz postojanja na strašan način, skuhani u slanoj vodi te proždrijeti, a tikve ne znam što s njima, sad gledam nekakve recepte na coolinariki. Mislim da će ići ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/pecena-butternut-tikva-sa-svinjskim-vratom-u-povrcu/
(samo bez svinjskog vrata naravno ;-)
I radič kao prilog.

Post je objavljen 06.08.2014. u 15:56 sati.