Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Naši plastičari - Podrum Surf

Originalne daske za surfanje stižu iz Dubrave





Zagrebačka Dubrava možda nije na moru, a jedine valove koje su njeni stanovnici nedavno vidjeli su oni toplinski, no to nije spriječilo Krešimira Svibena da u svom podrumu počne proizvoditi upravo daske za surfanje na valovima.

- Volim se voziti na daskama. Skateboardam po gradu, snowboardam po planini pa je logičan slijed bio da nađem nešto i za more. No daske smo morali naručivati iz inozemstva i bile su skupe. Zato smo prijatelj i ja prije šest godina odlučili napraviti svoje daske - otkrio je razloge hobija Sviben.

Nakon istraživanja na internetu, postavili su radionicu u podrumu i krenuli s izradom. Kako bi napravili dasku, kaže Sviben, potreban je stiropor (pjeneći polistiren - PS-E), fiberglas (vlaknima ojačana plastika - FPR), epoksidna smola (epoksid, epoksidna smola ili plastika - EP) i puno volje, a sav materijal košta do tisuću kuna. Po mjestu izrade su i dali ime svojim daskama - Podrum surf. Danas ih Sviben proizvodi sam, desetak dasaka godišnje, radeći u svoje slobodno vrijeme.



Izvor: Večernji list: Originalne daske za surfanje stižu iz Dubrave




Post je objavljen 03.08.2014. u 12:24 sati.